onsdag 10 juni 2015

...och luften fylld av kaprifol!

Det börjar arta sig kära vänner, eller hur? Värme och sol! Jag tror jag börjar tro på sommaren och sol igen.Och kanske ska jag pynta mig i blommig hatt för nu är luften fylld av kaprifol.
Den här kaprifolen växer vid vår trappa. Mycket gammal, kanske sedan huset byggdes. Nerskuren flera gånger om men kommer tillbaka med full styrka. Massor av blommor i år som sprider sin väldoft. Underbart att sitta på altanen bredvid och att ha sovrumsfönstret öppet och känna doften ända in dit.

Ja de senaste dagarna har bjudit på vackert väder vilket varit fantastiskt bra med tanke på alla aktiviteter runt om i dessa skolavslutningstider. Dagarna rusar fram och är fullspikade.
Gjorde dock ett liten loppisbesök i lördags och hittade denna lilla pall eller vad man nu vill ha den till. Kanske måla vit och ha som blompall. Där fanns också en gammal koffert som jag blev sugen på men slog ur hågen. Trodde jag! Den finns där i mitt sinne...Ni vet en stor med träförstärkning. Kan ju funka bra som förvaring. Vi får väl se...
Köpte också ett gammalt linnelakan. Mitt förråd börjar ta slut. Har ju sytt många dynor och kuddar och en del använder jag som dukar.
Detta är lite tunnare och mer slitet men otroligt vackert med spets och broderi.
Här hade någon redan fällt in en virkad spets och gjort en avlång duk.
Nu längtar jag efter lediga och lata sommardager. Att få sitta i lusthuset och njuta av alla dessa solnedgångar som aldrig är lika, inte ens samma kväll.

Jag tror, jag tror på sommaren... 5 kommentarer:

 1. Ja nu är det faktiskt SOMMAR så nu njuter vi på! Hoppas på sköna sommarkvällar, inga mygg och att jag hinner se solen mellan flyttlådorna...
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 2. Jag tror också på sommaren även om den är så kall i år... än så länge... så var det förra sommaren också, men sedan kom en helt fantastisk sommar efter tredje juli... Ha en fin sommarkväll!

  SvaraRadera
 3. Ja, på sommaren måste vi väl ändå tro! Ännu verkar den inte ha kommit igång på riktigt, men eftermiddagen här var riktigt fin med solen.

  Fina och somriga textilier du visar! De passar så fint till sommarhuset!
  Allt gott till dej och värme och sol!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Doft a kaprifol...sååå härligt !!!..och linnelakan jag har också några...helt annat än dagens lakan !!!...tänk att mycket var bättre förr...visst är det så ??
  Ha en fin morgondag nu...vi laddar mot studenten !!!
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Ja jag tror oxå på sommaren, den blir kort men intensiv, men härlig och efterlängtad.
  Kaprifol doft så härligt, jag har en sort den rödrosa med den har inte börjat blomma än, men snart så . . . .
  Fuskit vilken vacker solnedgång som du får njuta av vid Vättern, men tack för att du delar med dig bilden för oss bloggare.
  Min solnedgång går ner över ängen och skogsbrynet, vackert det oxå.
  Njut och må väl/ EVa

  SvaraRadera