söndag 14 juni 2015

Klart för landning

Ja nu förbereder jag mig för fullt för att landa och börja sommarledigheten. Började med skolavslutnng i fredags med strålande sol och doften av liljekonvaljer. Kan det vara härligare?
 Spenderade resten av dagen i trädgården, närmare bestämt i hammocken fast det skulle behövas helt annan verksamhet här i trädgården.
Under dagen har det varit öppen trädgård här i vår lilla stad, vilket föranledde en av sönerna att fråga om vi var med...ha ha...han är rolig han. 
Nå ja, om man zoomar in och blundar för ett o annat kan man väl hitta lite vackra blommor här också...


Men man måste ju vänja sig vid lata dagar och smyga in ett annat beteende. Gårdagen förflöt i ett lugnt tempo med en liten loppisrunda, provsmakning av rabarberglass och avslutades med prinsbröllop. Så jag har bildlikt talat tappat höjd och börjat sakta in på farten och slå av några motorer och förberett landningen så det inte blir tvärnit och kraschlandning. Några dagars arbete har jag kvar men sedan väntar friheten. Friheten att göra vad man vill och har lust med.Som till exempel att fixa till loppisfynd. Denna hittade jag ju i våras.Så här ser den ut nu. Hittade en kruka som passade precis.
Har fortfarande inte köpt några blommor till krukor och lådor. Som tur är blommar påskblommorna fortfarande. Tillfällena att sitta ute har ju heller inte varit många.Fredagskvällen avslutade vi på framsidan och altanen där. Det var varmt och skönt där och vi bjöds på en vacker solnedgång även om byggnaderna på andra sidan gatan skymmer en del just här.
 Öppningen var precis lagom för att följa solens väg ner.Sen blev det kallt så det var bara att gå in.

I dag blev det repris av gårdagen...alltså inte mycket gjort. En båttur till ön där vi lyssnade på en trubadur som sjöng visor och läste lite dikter. Vi har en stor visskatt som ofta faller i glömska. Fint att höra de kända visorna av bla. Dan Andersson.

Avslutade dagen med att klippa hår och skägg på yngste sonen. Måste nog ta mig an Friherren i morgon...han är värre än jultomten nu. Själv behöver jag också gå till frissan men kommer aldrig ihåg att beställa tid. Ingen form på testarna alls nu och ful utväxt men knappast någon idé att färga håret när sol, hav o vind ska slita på det.

Ha nu en bra start på midsommarveckan.


6 kommentarer:

 1. Så klokt av dej att vila i horisontalläge istället för att göra en massa måsten i trädgården! Där kan man ju alltid ha att göra minsann.
  Så skönt det måste kännas att ledigheten är så nära - nästan bästa tiden på året när allt ligger framför!
  Ha en fin sista vecka innan semestern!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så fin den blev den lilla blomställningen;) lite färg kan gör susen..Längtar efter just friheten ta dagarna som de kommer,lite små turer blir det nog i år,lata dagar i solstolen o trevliga fikastunder..ja listan kan göras lång 5 arbetsdagar kvar!Ha det gott <3kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Åhh så fin sommarbukett ;))....för att inte tala om solnedgången...vackert !!
  Här väntar vi på sommaren...vi hade lite sommar i fredags...då dottern tog studenten (vilken tur vi hade)...men den har försvunnit....den här sommaren kommer nog att gå fort ;(
  Kram på dej !!
  Bia

  SvaraRadera
 4. Så fint!! Nu väntar vi bara på att sommaren ska komma :) Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej, är hemkommen och tittar in snabbt för att önska dig en trevlig glad midsommar.
  Vackra bilder på solnedgång, den solen lär vi inte få se i midsommar här, tyvärr.
  I Polen hade vi 30 gr. vågar knappt säga = 'för varmt', men kvällarna var helt underbara, vi satt ute halva nätterna och myste med gott vin och varandras sällskap och många trevliga roliga samtal. Vem kan sova när sommaren och natten är kort. Väl hemma åkte varm jacka och mössan på igen, *fniss*
  i varje fall mössan på i trädgården, brrrrrr . . .

  Må så gott i den svenska sommaren, kram / Eva

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga bilder på slutet. Hoppas du landat nu. Njut du av ditt sommarlov. Rabarberglass låter läskande. Glad Midsommar.

  SvaraRadera