fredag 26 juni 2015

Ljuvliga pioner

Här doftar det ljuvligt i huset. Inte av nybakta bullar eller sånt utan av doften från pioner. Kan inte låta bli att ta in dessa underbara blommor. Kanske inte så klokt med tanke på allergisk Friherre...men det har gått bra.Har bara två sorter men man borde ha flera som blommar vid olika tidpunkter. Har hängt upp några för torkning också.
Har satt lite växter i krukor på altanerna nu. Väntar dock på värmen som nu äntligen ska komma.Gårdagen blev en sån där mellandag med lita av varje. Fixade till lite kläder. Något skulle sys ihop, annat sys in, läggas upp och en klänning fick göras om. Hade skickat efter en maxiklänning i vid modell, men det såg ut som "här kommer ett vandrande tält". Jag gjorde ett par veck under bysten och fäste där några spetsband som sedan knyts i ryggen. Det blev hur bra som helst.
Kvällen avslutades med Ernst sommarprogram. Man bara sitter som i trans och häpnar över alla idéer som han triggar igång.
Men nu finns ingen tid för att förverkliga idéer. Det bär strax iväg till Västergötland för lite trevligheter. Vart och vad får ni se framöver.
Undrar just om vi kommer att klaga nästa vecka när det ska bli upp emot 30 grader varmt? Vi är ju inte vana precis...

Ha en fin helg!


8 kommentarer:

 1. Vilka ljuvliga pioner du har och så spännande med en resa!
  Ha´t så jättefint och hoppas att du har rätt om värmen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag skrev precis ett inlägg om just sommarblommor och pioner.
  Visst doftar de gott och det sprider sig i hela huset.

  Så du ska ut och resa.
  Ska bli spännande att se vart du tar vägen...........

  ha en fin resa,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Pioner...så otroligt vackra! Jag bara älskar dom! 30 grader varmt??! Va?? Har jag missat något?? Det vill till att jag är på plats med allt om det ska bli sååå varmt, jag som måste städa huset här måndag-tisdag innan flyt, det går ju inte i den tropiska hettan...
  Ja ja allt löser sig väl!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Pioner är så vackra! Här har vi idag en riktigt härlig sommardag - linné och barfota är det som gäller. Hoppas att du också fått se solen idag.

  SvaraRadera
 5. Pioner är så vackra! Här har vi idag en riktigt härlig sommardag - linné och barfota är det som gäller. Hoppas att du också fått se solen idag.

  SvaraRadera
 6. Härlig tid med alla blommor o blad..har en pion hos mor som jag skall flytta hit sedan,den fick bo hos henne i år :)) vi fick nämligen varsin av en gemensam bloggvän..hoppas ni har det gott på eran tur!kram Jessica

  SvaraRadera
 7. Men visst är det skönt att värmen kom till slut...och varmare ska det bli...men för hur länge, hihi....så fint med pioner, vi har en sen sort på torpet och ännu senare blommar den i år...finns bara små koppar på den nu....all blomning är ju sen i år...syrenerna har även blommat sent....men nu sjunger dom på sista versen här hos oss ;))
  Nu ska vi snart tillbaka till torpet...är bara hemma på "visit"....
  Kramis bia

  SvaraRadera
 8. Verkligen helt underbar pioner. De ser ut som goda bakelser som man vill äta upp,
  hi hi hi . . . .
  De är vackra både fria i naturen och i vaser, man vill bara se mer och lukta på dem hela tiden.
  Jag har fyra sorter och en gammal som funnits på gården sen ca 80 år, man börjar undra om det kan vara så, men allt ska stämma enligt Rolf.
  Pioner är outhärdliga blommor som alla älskar.
  Nu får man skynda att njuta av sol och värmen som äntligen ville komma till oss.
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera