tisdag 12 januari 2016

Allt har sin tid

Ja nu är juletiden över och "oxaveckorna" tar vid. Känns mer som "Tjuren Ferdinand-veckor"för min del. 
Jag sitter visserligen inte och luktar på några blommor men annars så... Får väl hoppas att det blir lite fart på mig snart men helst inte så dramatiskt som för honom. Har haft nog med dramatik nu.


Mörkrets tid börjar ge vika och ljusets tid hägrar någonstans där borta i fjärran. Den här tiden brukar vara mycket intensiv för min del med tuffa jobbveckor och föreställningar på helgerna ända in i februari för att sedan följas av ett efterlängtat och välbehövligt sportlov. Så icke i år. Nu får jag träna mig i att sjunga långsamhetens lov istället vilket inte är helt enkelt för mig.





Vet inte om vädret hjälper eller stjälper men grått och trist är det. Känns rätt skönt ändå att slippa ge sig ut och kura här inne med tända ljus. Samtidigt lättar alltid solljuset upp även om det avnjutes inifrån. Det är väldigt halt ute och det är inte riktigt läge ännu för några längre promenader. 




Så det blir långfrukost följt av elvakaffe med tända ljus. Har som jag skrev tidigare plockat runt bland prylarna och gjort nya små arrangemang. Detta blev lite inspirerat av is och kyla och står på köksbordet. Man kan göra rätt mycket med en arm har jag märkt, bara att det tar längre tid vilket jag ju hade gott om för en gångs skull.





Har avverkat två serier på Netflix, Mrs Fisher´s Murder Mysteries och Reign. Den sista är en serie om Mary Stuart, kostymdramer me like...
Några filmer ligger och väntar på min lista och så ska jag nog se om Huset Elliot, har hela serien på dvd.





Men innan filmtime ska jag göra ännu en omgång fröknäcke och dadelbollar eftersom fikastunderna är många. 

Här kommer receptet på fröknäcket som några önskade:


Fröknäcke

1 dl av varje
Sesamfrön
Pumpafrön
Solrosfrön
Majsmjöl
½ dl linfrö
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Allt blandas ordentligt och hälls upp på
en långpanna klädd med bakplåtspapper
och breds ut  i ett tunt lager.
Strö flingsalt över.

150 grader i ca 1-1,5 tim



Lycka till med baket. Jag gräddar oftast i 80 minuter men det beror ju också på ugn. Tar man ut det för tidigt blir det segt.





Denna lykta, fyndad för en tia på loppis, har jag målat och klistrar fast en bild på. Den lyser upp ett mörkt hörn i köket.

Ska nog försöka måla några av väskorna mellansonen köpte till mig. Finliret får vänta tills jag kan använda båda armarna.

Tack för alla snälla och värmande krya-på-dig hälsningar...de gläder mig!

Gå försiktigt...du kanske inte snubblar över ett dörrstopp som jag eller halkar på isen...
det kan ligga ett bananskal också...

8 kommentarer:

  1. Ja, tyvärr får man nog hålla sej inne i detta väder! Efter slasket ska det visst frysa på, så du missar inget i alla fall.
    Tackar för receptet på fröknäcke, jag har ett liknande som jag ofta gör. Så jättegott det är!
    Fortsätt nu att krya på dej!
    kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Jag har dubbar under skorna, sådana man sätter på när väder kräver det.
    Du är så pysslig, det är inte jag precis, men ibland om det krävs.
    Som nu, vi ska på en kaffe stund hos god vän som blev änka i nov.
    Någon att ge, blev ett blockljus som jag brände fast en vårfågel på,
    från en servett. ja du vet väl säkert hur man gör. Om inte säg till.
    Så i stället för en blomma passar även denna fina gåva.
    Brukar köpa en laddning på IKEA och när man känner för det fixar man någon personlig sak.
    Jag ser att du oxå gillar ljus och lyktor, så är mitt inlägg denna gång. Men du jag ska inte baka, hi hi . . .
    Sköt om dig kram/ Eva

    SvaraRadera
  3. Toppen! TACK för receptet! Ja men det låter som du har det ganska skönt där i "lugnet"...vila är en underskattad syssla :)
    Huset Elliott ja, det är en favorit! Älskar såna engelska serier...
    Sköt om dig nu, ha det gott!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet! Det ska provas!
    Fina dekorationer du gjort trots din konvalescens!
    Lite ljus på en bricka i mörkret är det vi behöver nu, men snart blir det ljusare ute också.
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  5. Ja, nu är det segt och du som inte kan greja som du vill heller. Tack för receptet, jag ska baka, även om det går åt på nolltid!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Vad vore livet utan små och stora ljus !!....här tänder vi också mycket ljus under vinterhalvåret...även på sommarkvällarna ;))..sköt om dej !
    Kram bia

    SvaraRadera
  7. Det märks att det blir ljusare och ljusare även här i Wales och idag skiner solen och det är så vackert!
    Vad mysigt du har det1

    SvaraRadera
  8. Det är så härligt när det blir ljusare och ljusare. Man blir lika förundrad varje gång man märker att det gjort ytterligare lite på tiden. Underbart.
    Ha en skön onsdag kväll.
    Kram Petra

    SvaraRadera