tisdag 19 januari 2016

Levande värmedyna

Ja här sitter jag i mitt vinteride med en levande värmedyna i knät allt medan snön singlar ner. Tog faktiskt en lite längre promenad under gårdagen. Gick säkert med de nyinköpta broddarna. Tyckte det var förskräckligt kallt och otrevligt fast det bara var några grader minus eller just därför. Men efter ett tag blev det riktigt skönt och härligt att komma in och dricka värmande kaffe efteråt. Idag kommer en väninna och hälsar på så det hinns kanske inte med någon promenad i det vintriga vädret idag. Allt tar ju sån förbaskad tid när kläder ska på och av och allt annat jag gör. Har skickat Friherren att handla och funderar på om det går att dammsuga lite...





Värmedynan det är vår lille lånehund som vi har ibland. Just denna vecka är vi hundvakt åt ägarna. 




Denna gången är han lite förvirrad eftersom jag inte ligger i sängen utan envisas med att sitta i fåtöljen i vardagsrummet, vilket innebär att han måste springa lite mellan oss. Annars brukar han krypa under täcket hos mig och sova där. Har försökt att sova i sängen men det gick inget vidare. Ont i axeln om jag ligger på sidan och ont i ryggen om jag ligger hela natten på rygg. Jag får väl fortsätta ett tag till att sitta där och halvsova till och från. Dessutom blir man rätt "leabröten" av det också.




En liten terapistund brukar det bli nästan varje dag. Är nästan klar med de små väskorna, ska bara vaxa dem också.





Texterna hittar jag på nätet. Texten i locket är ditklistrad med decopagelim. Den andra har jag gjort i blyerts och lackat över. Blir så jobbigt att måla med färg.




Jag tar blyerts på baksidan av den utdragna texten och kalkerar av den genom att fylla i texten på framsidan. Jag för då över bokstäverna på väskan och fyller sen i med blyerts. Färgen är ju kalkfärg så blyertsen fastnar bra.




Satte en bild på ena sidan också. Vet inte riktigt vad jag ska ha väskorna till ännu. Kanske att ha tidskrifter i eller en bag-in-box kanske?



Kul att kunna göra lite roliga saker mitt i eländet...

I morgon är det dags för sjukgymnastik igen. Försöker göra rörelserna varje dag men ser väl inte några stora framgångar men får ha tålamod. Det skulle ju ta lång tid sa han.
Men nu ska jag inte måla f..n på väggen som någon skrev utan sätta upp lite änglar istället, och det har jag gott om...




Tack än en gång för glada hälsningar.

8 kommentarer:

  1. Åh, stackare! Du har det verkligen inte roligt med denna långa konvalesens! Tur att du har skönt sällskap i den lilla värmaren! Så söt han är! Så fint pyssel du ändå lyckas med! Jättesöt väska, du är verkligen duktig och säker i ditt pysslande!
    Ja, kylan verkar hålla i sej! Igår hade vi det drägligt -6 grader bara och sol, men idag....-14 igen och så frostigt! Det är ju så bedövande vackert bara med solen, så man får vara glad åt att det är riktig vinter ändå!
    Fortsätt krya på dej nu!
    kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Det var en söt värmedyna du har ;)
    Vilken fin väska du har gjort. Väldigt fin. Vad duktig du är. Just är det inget pyssel för fem öre här.
    Ha det gott och jag hoppas du blir bra snart.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  3. Vilken gosig värmedyna du har, hihi...söt som socker ;)...och väskorna är ju bara såå fina, vad duktig du är ;)...det är bra att du kan pyssla lite fast du är "handikappad"...allt har sin tid...det är bara att se framåt ;))...kram bia!

    SvaraRadera
  4. Ojjj, vilken söt värmedyna! Vad är det för sorts ras? Vi har ju Golden, men jag skulle kunna tänka mig en hund till, fast inte så stor som Golden.
    Sköna dagar och gå försiktigt när du går ut igen!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Vilken underbart söt värmedyna. Jag har ju något liknande och det är så gosigt så.
    Så pysslig och påhittig du är. Det blir riktigt fina förvaringsväskor de där. Sådana kan man aldrig få för många.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Söt vovve! Vilket bra sällskap du har när det blir långsamt för dig.
    Väskorna är ju underbara! Jättefina, så duktig du är!
    Bra förvaring till allt möjligt och dessutom en fin prydnad, bra gjort!
    Ha det gott trots kylan!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  7. Söt värmedyna!
    Kul att du skrev ordet leabröten. Ett bra väskötskt ord! Eller kanske också finns på andra ställen.
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera