lördag 7 mars 2015

Att köra med kör i ett kör

Där försökte jag få till det lite ha ha...men just i dag har jag börjat i min gamla kör igen. Hade uppehåll hela hösten då jag hade stora problem med bihålorna och annat i hals och luftvägarna. Möjligtvis beror detta på den innemiljö jag vistas i som var ny för mig vid starten av hösten. Nu är det bättre i bihålor, men jag måste harkla mig mest hela dagarna då det bildas slem och får dessutom besvär i luftrören då det "päser" och har sig. S.k.emissioner kan vara orsaken men oerhört svårt att bevisa. Vid ett tillfälle sas det att det fanns fukt i detta nybyggda hus, men det ska det inte vara nu påstås det. I vilket fall som helst är det något jag inte tål och jag längtar efter den dag jag slipper vara där för detta är skitjobbigt för mig som vill använda min röst till sång på min fritid. 
Nu väntar tre konserter under våren med varierande tema. Det blir gospel, operett/opera och musikal. Så nu får jag vika tid på helgerna till detta.
Fortfarande är kvällarna mörka och det blåser rejält där ute. Har inte tröttnat riktigt ännu på ljus och ljusslingor utan myser till det lite i hörnen.

Där hade vi en liten krona till. Vill minnas att jag visade upp alla kronor jag hade, men missade nog den här. Ett litet pilljobb från min luffarslöjdstid.
Tyckte jag skulle vara lite snäll och vara sällskapsdam åt Friherren när jag varit borta mest hela dagen. Nu hade han nog inte direkt saknat mig, han var fullt upptagen med att titta på fotboll och vad det nu kunde vara för sport mer. Men jag gjorde nyttiga chokladbollar som serverades på engelskt porslin och bars in på nyinköpta brickan. Passade väl bra till Engelska ligan. Det värsta med all sport är allt oväsen runt omkring, men tålmodig hustru som jag är satt jag där bredvid och stickade. Med tiden blev det Melodifestivalen och vi övergick till morotsstavar doppade i cremefraicheröra med pesto i, oliver, kex och lite ostar. Nåja, ett glas vitt slank ner också, man får ju inte bli för nyttig. Men det vet i katten om inte sportoväsendet var bättre än melodifestivalen... Vi hamnade istället som ofta annars på Axess och blev kulturella och lärde oss om Jerusalems historia.Morgondagen ska bjuda på sol och värme, något jag verkligen hoppas ska bli verklighet. Då blir det nog årets första sådan där liten utflykt någonstans. Kanske till ett ställe som säljer chalk paint för den vita är nu helt slut. Det står ju som bekant lite möbler nere i källaren som väntar på att få en omgång med penseln.

Ha en härlig söndag och hoppas solen når fram till dig.

5 kommentarer:

 1. Tycker inte heller Mello var så bra ....men man ser ju på det ändå, haha....söt liten krona du har ;))......här fortsätter renoveringen....men jag längtar tills det blir klart ;)))
  Ha en fin morgondag !!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den där lilla kronan måste verkligen ha tagit tid att få till!
  Så fin..........
  Här blev det också tv tittande igår kväll, älskar serien Grantchester som går efter mellon, så härligt Engelsk.

  Ha det så bra nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Att sjunga är ju verkligen roligt, man blir så glad av det, jag sjunger ofta för mig själv eller för gubben. Vill han inte höra få han gå ut, *fniss*
  Ändå sjunger jag inte i kör, det har inte blivit av precis, kanske någon gång . . . .
  Var, när, ska ni sjunga, är det i din stad eller vad, skulle vara kul att få lyssna till er.
  Men det får vara lagom långt att resa till.

  Solen har vi haft idag, men ingen värme minsann, väldigt kalla hårda vindar.
  Metrologerna de bara lurar . . . . . men vi lever på hoppet, hihi . . .

  Må gott,/ kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Trist när inte rösten mår bra, och oroväckande om det beror på miljön på arbetsplatsen!
  Skönt att du ändå är lite bättre!
  Kul med kör, eller hur? :) Här har jag också ett ganska späckat schema under våren med mina båda körer. Det låter spännande med era teman.

  Det engelska porslinet är verkligen vackert, och din pysslade krona likaså!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Att sjunga är så underbart upplyftande, hoppas att du blir bättre i dina luftvägar!
  Så fina bilder du delar med dig av!
  Ha en riktigt fin, ny vecka!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera