måndag 16 mars 2015

Dags för kransbyte

Ja tänk att julkransen hängt kvar där på ytterdörren ända tills igår. Nu var där inga tomtar eller så, men ändå.
Igår snodde jag ihop en krans av björkris och pimpade med lite ägg och fjädrar. Nu blev den rätt stor så den hamnade vid sidan om dörren istället. Där är den också lite mer skyddad för vindarna som ibland tar tag i allt jag envisas med att ha på trappan.
Plockade fram ett ägg ur skåpet och lät det komma fram. Har en del gamla kvar, men det är ju så roligt att måla och dekorera dem så det blir nästan alltid några nya varje år. Man kan ju dessutom ge bort till någon.
Förra året kom jag på att äggen kan ju faktiskt vara dekorativa på detta hållet också. Passade precis i den lilla krukan.

Inser nu att tiden fullkomligt rusar fram. Snart är påskhelgen här. Friherren har börjat måla taket i hallen i källaren. Det blir nog påsklovsprojektet att måla väggarna där. Just nu är de "åttiotalsterrakotta". Funderar på lite mörkare grå nyans. Friherren vill helst ha marint, något jag inte riktigt är överens med honom om. Vi får se var vi hamnar. Därefter måste ju några möbler målas om. Alltid är det något på gång...

Ha en fin vecka!

10 kommentarer:

 1. Men visst är det väl härligt att alltid ha något på gång ?...det tycker jag iaf ;)...jag kan sitta och läsa och så kommer jag på något...slänger tidningen och sätter igång...det behöver inte alltid vara något stort projekt...kan bara vara en liten ändring på någon sak ;)...ibland större projekt som nu hos oss...renovering av vardagsrummet...som kom av sej...hoppas nya tapeterna kommer i morgon, så vi får sätta igång snart....
  Kram på dej

  Ps. snygg krans ;)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nog är det kul att det händer saker. Till sommaren tror jag nog TV-rummet bara måste få sig en omgång, var längesedan. För att inte tala om vardagsrummet...
   Hoppas du får tapeterna, sen blir det full rulle...
   Kram

   Radera
 2. Alltid lika kul att påskpynta och du har ju både påskägg och krans! Så fina!
  Spännande med målningen! Undrar vem som vinner! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag känner pressen att låta Friherren bestämma i någon del av huset...;)
   Klurar på någon kombination av gråblått och sen marint till det...
   Fortsättning följer.
   Kram

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Det var Annie Sloans färg väninnan använde på ägget jag fick. Jag antar att det är lite liknande den jag har. Ja, visst är det helt BEFRIANDE att slippa förarbete!! Känner man att man vill måla är det bara att sätta igång!:) Det glömde jag skriva i bloggen, men det ska jag lägga till.
  Lycka till med att övervinna maken... Ibland vinner man och ibland inte...
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har prövat ett par olika sorter. Kan skilja lite i konsistens och hur den täcker. AS täcker väldigt bra, men kan vara lite svår att måla med ibland.

   Radera
 4. Hej! härligt när man får smyga in våren..kransen är så vårlikt fin.ännu en solig härlig dag det gillas :) må så gott! kram Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smyga in är nog rätta ordet. Man är ju liksom lite försiktig...snö kan komma än.
   Ha det gott!

   Radera
 5. Vilka fiffiga idéer med ägget, att jag inte tänkt på det, verkligen en bra gebort 'sak'.
  Kransen var så gullig, kanske jag ska fixa till en oxå.
  Oj oj det där med att måla finns det mycket som bör göras, min gubbe är specialist på det. Jag kallar honom för 'Målarmästare Kladd'.
  Han får gärna välja färg, men det är ändå jag som bestämmer i sista änden, *fniss*

  Må fint,kram/ Eva

  SvaraRadera