lördag 21 mars 2015

Slow motion

Ja om veckan gick i full speed kan man lätt konstatera att denna dagen förlöpte i slow motion. Började med att jag vaknade tidigt och såg allt snöelände. Ja ja, inget att bry sig om för det lär vara borta snart tänkte jag. Däremot var jag inte riktigt beredd att börja dagen, så jag lägger mig igen och stoppar in proppar i öronen med den påföljden att jag vaknar klockan tio. Men hallå, halva dagen har ju gått... Nåja, det var rätt skönt ändå och så hann det mesta av snön att smälta bort. Inte ofta man kan sova bort en vinter.
Härligast av allt idag var att vakna och kliva upp till ett nystädat hus. Jag bet ihop  i går efter jobbet och städade ordentligt för en gångs skull. Sedan blev det dags att leta fram några påskägg. Detta gjorde jag förra året. Så stort att inui låg flera andra ägg jag målat och dekorerat.
Passade på att byta ut lite arrangemang på borden och förnya lite. Även detta ägg är från förra året.Idag blir det inte några bilder från några promenader. Det blåste iskalla nordanvindar så jag bestämde tidigt att idag njuter jag av solen inifrån. Visserligen ser man den knappt eftersom fönstren är som de är...
Eftersom jag tycker det är så roligt att måla och dekorera ägg var det nödvändigt att åka till favoritloppisen och leta påskägg. Där hade varit påfyllning så några fynd blev det. Kunde bara inte motstå denna vackra skål. Billig var den dessutom.
Är ju ingen blåmänniska, men detta lilla fat för ynka fem kronor fick följa med hem.
En vacker kruka, keramikboll och fina bokmärken köpte jag också.
Friherren och jag försöker vara lite nyttiga nu. I går blev det avokado och räkor med jordgubbar efteråt. Hur svårt kan det vara att äta sån mat?
Bara nyttig fika. Fröknäcke och chokladbollar av fikon, nötter och diverse frön. Hur gott som helst.
Vi hamnade framför TVn och där blev vi sittande. Först tittade vi på Greklandsresan. En fantastisk dokumentär om hur ett gäng gamla pensionärer fick möjlighet att åka till Grekland. Se gärna den. Gick på tv2 i torsdags. Därefter blev det Morden i Midsomer och sist ett kärt återseende, Mr Selfridge. Härliga tjugotalet igen.

Ja något vettigt blev inte gjort idag eller kanske var det just detta att inte göra något särskilt som var vettigt.

Nu ska jag plocka fram noter inför morgondagens köruppträdande. Då blir det ingen sovmorgon och dagen lär bli fylld av aktiviteter.

Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

 1. Hej!vilka fina ägg :) måste leta fram mina med...bättre att påska lite i god tid,så man hinner njuta av det!jo minsann kallt var det i dag,gick tipspromenad och kan säga det var skönt o komma in sedan :)....vilken favvoloppis har du?! jag brukar alternera mellan kungsporten,Erikshjälpen o Myrorna ..i bland ids jag inte åka på alla ställena och jag tycker det varierar...Ha det gott kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Det är väl gött med lite sovmorgon ibland, det behöver man!
  Så fina ägg du gjort!
  Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta med de där männen som inget ser... Rätt skönt att höra att det händer fler än mig i alla fall.
  På våren/hösten när det är dags för uteblommor vid trappan brukar han gnälla om att det behöver bytas och att det ser bedrövligt ut. När jag sedan gör det SER han det inte!! Detta händer varenda år...
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Inte dumt alls och sova medan snön tinade.
  Och det var fina ägg, så fint dekorerade.
  Låter jätteroligt och sjunga i kör också.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Vilken början med snö när det ska vara vår!
  Oh, vilka fina påskägg och vackra tallrikar!

  SvaraRadera
 5. Så vackra ägg!! Fin kväll till dig / Anna

  SvaraRadera