måndag 2 mars 2015

Hälften vore nog

Ja ibland kunde det faktiskt vara så inom många områden. Gråvädret är ett exempel. Dammtussar i hörnen ett annat. Tvättkorgen, innehållet i jobbväskan, midjemåttet, levnadsåren...ja jag skulle kunna fortsätta lääänge. Loppisfynden kanske.
Bara ett litet inhopp i favoritloppisen i lördags på väg hem resulterade i två nya krukor till synes helt oanvända. Köpte en härligt limefärgad krysantemum till krukan.
Krukan är i en fin linnefärg. Den fick flytta runt lite innan den fann sin plats. Mina orkidéer som blommat hela vintern har minskat i antal och är nu nere på endast fyra.

Den ena såg så tråkig ut att det lilla av blomma som var kvar fick hamna i en vas istället.


Den andra krukan jag fyndade var grå och passade i köksfönstret bland de andra gråa krukorna.
Där hamnade en liten saintpaulia tillsammans med murgröna. Fint med lite nya växter i fönstren så länge solen inte skiner, för jösses vad hemska fönstren är. Inte konstigt att jag tycker det är ständigt gråväder...
Hälften vore nog av alla mina idéer och tro på att hinna med så många nya projekt. Men vem kan motstå urbilligt, mjukt, puderosa garn? Inte Jag!
Nu sitter jag där framför TVn och tror på riktigt att jag ska virka en sån där tröja a la Odd Molly ni vet. Hur tänkte jag där?

Som om inte detta vore nog så köpte jag hem ett flackjärn och en hammare när jag tittade in på Panduro. Hammare hade jag innan, men denna har en rundad sida också. Den blå asken innehåller bokstavsstansar. Ni fattar va? Klart man måste pröva något nytt. Nu ska det bara inhandlas några billiga gamla nysilverbestick. Loppiskompisen vill ha med mig på en liten runda på torsdag, så det fixar sig nog. 
Ja, ska jag hinna/orka göra allt det här borde jag nog tänka att hälften vore nog av min arbetstid. Fast där blev det stopp. Hälften av min lön vore inte nog.
Nu har jag svamlat färdigt för denna gången och kanske någon tänker:
hälften vore nog!  

9 kommentarer:

 1. Min stora loppisperiod hade jag för några år sedan, men efter alla flyttar den senaste tiden, så håller jag mej undan från loppisar.
  Jag försöker i stället sälja, ge bort eller slänga så mycket som möjligt numera.
  Sista helgen i mars har jag anmält mej till loppisen här i byn, då hoppas jag få sälja en del....men, det brukar trots allt detta, slinka med någon liten grej varje gång från mina loppiskompisar - en vas, en teservis. hm....!
  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd, precis sådana som man har svårt motstå...Tänker att när man besöker loppisar så hittar man alltid saker man inte visste innan att man behövde ;)
  Så nu ska du bli silverdesigner också ! Det ska bli spännande att se resultatet ! - Jag blev då väldigt inspirerad att pröva på det jag också !
  - Tack snälla för din hälsning som du lämnade hos mej ♥
  Ha det gott fina du !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 3. Orkidéer är ju så fina och vilket fint garn du hittat ;)
  Här kommer det att bli väldigt rörigt i huset framöver, vi ska renovera vardagsrummet och nu håller jag på att plocka bort det mesta...prylar överallt , puh!
  Men det blir roligt när det är klart!
  Kram bia

  SvaraRadera
 4. Orkidéer är ju så fina och vilket fint garn du hittat ;)
  Här kommer det att bli väldigt rörigt i huset framöver, vi ska renovera vardagsrummet och nu håller jag på att plocka bort det mesta...prylar överallt , puh!
  Men det blir roligt när det är klart!
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Den ljusa krukan är så vacker - och även krysantemum!
  Det blir roligt att se när du stansat på besticken! Du är kreativ!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Sätt på dig solglasögon inomhus Rosemarie, då ser du inte allt det där du inte vill se,
  *he he he*
  Det är ingen som tar 'jobbet' ifrån dig, eller ? ! ?
  Min Rolf kan göra mycket och han får minsann oxå fixa ett och annat i städet,
  men att putsa fönster gör jag själv. Men jag tar bara ett fönster per dag, typ.
  Får annars så jäkla ont i axlarna och nacken m.m. Så jag förta mig inte nu.
  Man är glad att solen lyser, men tyvärr visar solstrålarna vad man behöver göra inne, sådant är inte kul, *suck*

  Vi struntar i städet och ta en solskens-promenad i stället, eller vad säger du ?
  Må väl,kram/ Eva

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du tog upp uttrycket "Hälften vore nog", det var min kära mor ständiga uttryck, även vad gällde mej, ha, ha! Numera är det jag som använder det och ett av de få uttryck min man kan på svenska och tror sej dessutom veta vad det betyder. Fast han har nog lite fel i sin tolkning eftersom han också använder det om mej ibland, ha,ha!
  Vilka fynd du gjorde! Så fina krukor!!!
  Rolig text också!

  SvaraRadera
 8. Hej!! Fina fynd du gjort!! Ha en trevlig kväll / Anna

  SvaraRadera
 9. Tack för trevlig läsning. Ja, fönstren visar sig från en annan sida när vårsolen kommer fram. Så är det nog för de flesta.
  Här skiner solen för fullt och jag ska snart bege mig ut på en promenad.
  Må så gott och ha en trevlig dag!

  SvaraRadera