tisdag 26 maj 2015

Gungeli gung...

Nu äntligen är hammocken klar och och jag kan lägga mig till rätta och börja vagga mig själv till ro. Nå ja, till det krävs väl ett antal filtar och plädar och jag kanske inte ens vågar ta bort regnskyddet. Men i själva verket har jag inte tid att ligga där heller, så förhoppningsvis har sol och värme anlänt precis lagom till min ledighet.



Taket har jag ju redan skrivit om och nu är det på plats i relativt rätt format. Hänger lite, men det är sånt man får bortse ifrån. Kostnaden i pengar har blivit minimal eftersom det är mycket återvinning. Blev ju den där kostnaden i ett mindre ryggskott och värkande rygg, men det får man också bortse ifrån. Är resultatet bra så var det värt det.



En avlagd madrass fick bli ny dyna och ena delen av förra madrassen blev rygg. Köpte nytt tyg, men snålade så det räckte inte till sidorna och baksidan av bakstycket. Då går man till sitt lilla loppisförråd och letar fram ett hemvävt gammalt lakan och lite spets.



För att sätta extra piff på det hela sydde jag fast en gammal gardinkappa jag virkat en gång i tiden. Sånt har man inte tålamod till längre, men det går att fynda billigt på loppis.



Så nu är jag rätt nöjd med resultatet och ser fram emot varma kvällar, liggande här med en riktigt bra bok. Har en lååång lista över böcker jag vill sluka i sommar.




Det blev inte mycket fotat under vår lilla road trip. Det var ju kallt så vi satt mest i bilen och stannade sedan på Brunneby musteri och käkade en härlig buffé. Men vi såg rapsfält som var så starkt gula i solens sken att det nästan gjorde ont. Det här är rapsfältet jag ser på väg hem från jobbet. Står ibland en stund och bara tittar just vid dessa träd. Ligger alldeles vid kyrkogården och här blir så vackra siluetter mot vattnet och solnedgångar. 
Nu regnar det igen och resten av veckan tycks bli likadan.

Just nu på jobbet håller vi på med en musikal skriven utifrån filmen Frost. Över 30 elever sjunger och agerar på scenen och jag är berättare. Fantastiskt roligt att göra en sådan här produktion tillsammans med duktiga medarbetare som fixar det mesta. I kväll är det premiär och i veckan blir det fler skolföreställningar och kvällsföreställningar för allmänheten.

En solig helg skulle sitta fint efter det.

11 kommentarer:

  1. Så fin din hammock blev! En perfekt plats att sitta och må bra i.
    Musikal på Frost... Läste på en annan blogg att hon höll på att sätta upp en musikal (Frost) med barn och ungdomar. Kanske är det samma musikal? Fin tisdag till dig!

    SvaraRadera
  2. Så fin din hammock blev! En perfekt plats att sitta och må bra i.
    Musikal på Frost... Läste på en annan blogg att hon höll på att sätta upp en musikal (Frost) med barn och ungdomar. Kanske är det samma musikal? Fin tisdag till dig!

    SvaraRadera
  3. Det blev ju jättebra med den där virkade kappan som spets ;)) Romantiskt och fint ;))
    Hoppas du kan tillbringa många stunder där i sommar ;)...men här hos oss är det ingen värme att tala om nu ;(............men den kommer väl....
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. Vilken härligt inbjudande hammock! Så vackert med spetsen nedtill och regnskydd också! Nåja, ännu lite väl kallt för att sitta och dåsa i en sån, men förhoppningsvis kommer värmen lagom till ledigheten.
    Du verkar ju också ha fullt upp, precis som här - imorron konsert och bröllopssjungning på lördag.....!
    Lycka till med föreställningen!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Oh härligt! Där kan du sitta gott och gunga med en god kopp kaffe i sommar...
    Snyggaste hammocken har du fått!
    Ha en glad vecka!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Oj vad den hammocken blev fin. Vad du har lagt ner mycket arbete men det var det ju värt tycker jag. Finns ingen likadan i hela världen. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  7. Vad snyggt det blev. Du, liksom jag, är mycket för återvinning. Tänk vad man kan göra med lite gammalt material och mycket fanatasi! Så fint!
    Spännande med föreställningen!'
    Här i Wales är en helt underbart vacker och solig dag idag!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  8. Men oj vad duktig du är!
    Det blev jätte fint! :)
    Kan förstå att du längtar till att få ligga där och läsa.
    Eller varför inte ta en middagslur i den!
    Ha en skön kväll!
    Susanne

    SvaraRadera
  9. Sista bilden är helt underbar. Där skulle jag kunna stå och njuta länge. Hoppas du får många härliga och varma kvällar med bra böcker. Kram Bosse

    SvaraRadera
  10. Hej hej! den blev jätte fin,kul och snyggt med spetsen nedtill.ja solen lär vi inte få se denna helgen heller...i morgon Lördag lovas det regn hela dagen,börjar bli lite trist nu.Här blir det jobb,så jag vet vad jag skall göra!Trevlig helg önskar jag dig<3 kram Jessica

    SvaraRadera
  11. Vilken underbar vy du visar, även jag hade stannat här och bara njutit . . .
    Det är Svenska färger man ser och visst är naturens scen fantastiskt.
    Om jag bott närmare hade jag kommit på det uppträdet, så himla trevligt . . .

    Så bra det blev i din 'gungeligung' . . . .
    Må så gott/ Eva

    SvaraRadera