söndag 31 augusti 2014

En lustfylld dag

En intensiv gårdag efterföljdes av en lustfylld trivsam och avslappnad dag. Gårdagen innebar lite planering inför kommande lustspel, som ni säkert kommer att få läsa en hel del om. Det skulle provas lite kläder, ta foton och bestämmas en massa saker. Sedan umgås med mellansonen och så avsluta kvällen hos yngsta sonens svärföräldrar med god mat och trevlig samvaro med lite sällskapsspel.
Idag valde vi att runda Vätterns södra spets och bege oss till Habo och Lustfyllt. Jag kan bara konstatera att det var väldigt många som tänkt ut samma resmål. Det var smått kaotiskt när vi anlände, men det vara bara till att ta det lugnt, strosa omkring lite i den vackra omgivningen tills det lugnat ner sig och fanns plats för alla fikasugna människor.
När det är så många där se man ju tyvärr inte alla läckra möbler och detaljer, men lite kunde jag fota utan att störa fikande människor.
Det var mycket att sluka med blicken, men också mycket att sluka på annat sätt. Vilken buffé att ta del av! Hemlagat bröd och knäckebröd, ost, marmelad, sallad, bullar, äppelkaka, tårta m.m.
Gladde mig att ett par kvinnor som jobbade inom äldrevården tagit med sig tre äldre män från något boende hit. Männen åt med aptit och såg så glada ut att få komma ut och se denna miljö. Kvinnorna tyckte det var lite svettigt men det gick hur bra som helst. I dessa politikens dagar var väl det ett av de goda exemplen i dagens åldringsvård, men jag tvivlar starkt på att det hör till vanligheterna.Här var lätt att bli sittande ett par timmar och bara njuta av livet och den vackra miljön.På hemvägen tittade vi in i en antikaffär som alltid har så fina saker. Fullt av sakletare var det och många gick därifrån med glada miner. Själv råkade jag få med mig...bara så där...en hylla som jag varken behöver eller vet var den ska vara.
Men ni vet ju alla hur det är...den ligger till sig...och en dag så hittar även den sin plats.

Så ser vi fram emot den brittsommar som utlovats. Just nu har solen kommit fram och inger hopp för veckan. 

Ha det härligt!

5 kommentarer:

 1. Så roligt att Lustfyllt har öppnat igen och att få se bilder därifrån! Själv har jag ännu inte lyckats ta mej dit, men nån gång....!

  Det låter som om du har många projekt framför dej.
  Ja, saker och ting måste " ligga till sej" ibland - det hör ju liksom till!
  Ha en fin start på veckan och på september!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste du hälsa på hos mej...;)

   Radera
 2. Åh så mycket fint ögongodis...ja visst köper man hem saker som måste ligga till sej ibland, haha...ha en fin kväll!
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Lustfyllt....................vilket härligt ställe.
  Var finns det och varför har jag missat det?

  Känner igen det där med att bara "råka få med sig" vackra saker från butiker, och som du skriver så hittar du säkert en plats för hyllan förr eller senare.
  Jättefin är den.

  Ha en fin vecka,
  kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar Lustfyllt i Habo utanför Jönköping. De har hemsida och finns på facebook,,har öppet bara ibland. Helt klart värt ett besök!

   Radera