tisdag 5 augusti 2014

Regntunga skyar

...vart än jag ser. Ni lite till åren komna känner säkert igen sångstrofen. Ja så kom då regnet och Friherren gnuggar händerna och slipper vattna nyanlagda gräsmattan. Ogräset behöver tydligen inget vatten, det växer ändå. Ganska skönt ändå med lite sval luft och inneväder. Då behöver man inte diskutera med sig själv om vad man ska göra, valen är klart idag, det blir innesysslor. Vilka de blir får väl improviseras fram...några måsten först och sedan kanske det kan bli lite roligare saker som att sy lite kanske eller fixa till loppisfynd.
Skulle visa de loppisfynd jag gjorde under senaste lilla trippen, men först ett gammalt jag hittade längst in i ett skåp. Ingen har väl undgått de små otäckingarna som surrar runt oss numera när vi ska till att fika eller äta. Kom på att jag köpt ett insektsskydd som jag fixat till med lite spetstyg och en ljusmanschett, frågan var bara var det fanns. Det gäller ju att använda det man samlar på sig. Tyvärr har det inte blivit någon sedvanlig skåprensning och garderobsrensning i år, vem har orkat det i värmen?
Den här broderade Jesus-bilden på linnetyg var fin tyckte jag. Hur jag nu ska använda den har jag ingen aning om just nu. Är väl tänkt som tavla men det blir det nog inte...
Denna skålen hade en så mild rosa ton att det var omöjligt att låta den vara kvar.
Dessa glasbrickor är jag lite svag för, har flera tidigare men inte i denna storleken. Glaskupan kan möjligtvis ha suttit på ett bordsur. Köpte en sådan klocka en annan gång och tog bort själva klockan.
Så blev resultatet den gången. Kanske gör jag något liknande med denna kupan. Kan ännu en gång konstatera att loppisar drivna av hjälpverksamhet har de bästa priserna och också väldigt många besökare. De får in massor bara genom alla som fikar, dessutom ofta hembakat till en ringa kostnad. Samtidigt känner man att man också ger ett stöd genom att själv skänka och köpa och bidra till återvinning.

Det blev några böcker för 5 kr styck också.
Ett sista loppisfynd som fått lite chalk paint-färg och slipning. Kupan var också ett loppisfynd som passade bra till ljusstaken.

Ha en fortsatt skön vecka. Själv försöker jag förtränga att det är min sista lediga...
2 kommentarer:

 1. Fina fynd!...jaa du,jag undrar hur min loppis kommer att gå till hösten jag ?....ska annonsera i tidningen tror jag...då blir det kanske lite fart...har så mycket och billiga saker...tänk om folk kunde fatta det, hihi....så mycket man kan göra om , om fantasin finns ;)....här är det sol och dis om vart an....men det skulle bli 28 grader och sol idag....vi ska ut och äta i stan med några vänner...
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja din loppis skulle jag nog bli stamkund på...gråare än grått här...saknar redan solen...

   Radera