måndag 11 augusti 2014

Underbart är kort

...alldeles för kort. Sommaren känns väl alltid för kort hur härlig den sedan är. Började jobba idag och det känns alltid kluvet. I luften känns en aning av höst. Äldste sonen far tillbaka till storstan i morgon. Allt liksom faller tillbaka på sin plat och livet växlar lite spår. Svårt att reda ut känslorna av vemod och saknad, tacksamhet och samtidigt lite väntan på hösten. Ni kanske känner igen er i tankarna?
Helgen var underbar och även den alldeles för kort. Jag valde att fira min födelsedag bara med familjen. De lyssnade på mig och tog mig med på en liten rundresa.
Första anhalt var Eksjö med Tatoo. Säckpipor kan låta helt underbart tycker jag.En grupp från Estland var helt fantastiska, både vad det gäller musik och dans. Ibland lät de mer som storband.

Dagen avslutades i en stuga alldeles vid havet i Västervik med Friherrens goda paj, sallad och dryck. Hur mysigt som helst att vara tillsammans som förr när barnen var små. Kändes så nostalgiskt, vemodigt och härligt. 
Där satt vi och pratade och skrattade till långt fram på småtimmarna.
Innan det var dags för hemresa hann vi med att bada i havet. Förmodligen den sista gången denna sommar.
På hemvägen väntade sommarbuffé på "Den gröna tuppen", ett otroligt charmigt ställe med god mat mitt ute på landet.
Huset var tidigare ett stationshus som lades ner för 30 år sedan och har sedan dess varit ett ställe med mat, festligheter och med övernattningsmöjligheter.

Ja varför inte pröva att sova här...?

Underbar miljö att vistas i, lite Medelhavskänsla och då inte bara maten...

Lite vackra ting att vila ögonen på.
Ja här stannade vi en lång stund och bara njöt av atmosfären och den goda maten.Sedan bar det iväg hem, intryckta alla fem i vår lilla pensionärsbil. Nu med stora vuxna söner...trångt?..ja, men det var härligt att sitta och prata hela vägen.Helgen avslutades i lusthuset med massor av tända ljus. Glad och tacksam för en härlig helg tillsammans med familjen. Det kan inga dyrbara presenter i hela världen överträffa.


1 kommentar:

  1. Fina bilder!!
    Jaa du, snart är hösten här....oj vilken fin sommar vi haft, men den är alldeles för kort enl.mej!!!........hoppas du har det bra!
    Kram till dej
    Bia

    SvaraRadera