tisdag 18 november 2014

50 nyanser av grått

Ja 5 nyanser av grått har jag hört talas om, men vette sjutton om det inte är 50 nyanser av grått där ute. Här inne blir det till att ljusa upp tillvaron med ljus i alla dess former. Tog mig lite tid och gick ner i mitt arbetsrum och bara njöt av att där var städat och allt på sin plats. 
Gjorde äntligen den här tavlan klar. Bräderna har mellansonen spikat ihop av gammal lastpall. Målat loppislyktan lite och så en lite tänkvärd text. Eftersom jag nyligen var ute och reste kändes denna helt rätt.

När jag ändå var igång där nere dekorerade jag några tändsticksaskar. Man blir ju så inspirerad av alla er som lägger ut julpyssel och julsaker på era bloggar.
Tänk jag fick rent av leta efter band, glitter och lim. Jag hade ju städat så ordentligt och lagt alla pysselgrejer i burkar och askar. Men nu har jag nog koll på allt igen. 

Tog fram förra årets adventspyssel, glas med pålimmad spets och band. Ger ett vackert mönster och sken. Egentligen ska man nog ha ännu fler för att få full effekt.

Nästa pyssel ska bli något med textblad ur någon gammal bok, har flera idéer i huvudet. Det är bara boken som fattas, men favoritloppisen har öppet i morgon om jag nu vågar mig dit. Har inte varit där på länge så där lär finnas mycket nytt. 


"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen..."

5 kommentarer:

 1. Så mycket fint du pysslat ihop ;)....jag har också satt spets på en ljuslykta, men bara en, hihi....nu ska jag titta på Hollywood fruar på datorn....dom är ju för roliga att titta på....och ibland kan man ju undra hur det står till där uppe egentligen, hehe...
  Kramis bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha...ja det var väl det där med alla hästarna i stallet och alla besticken i lådan...

   Radera
 2. Vilken pysslare du är. Det är rätt tid att gräva i det inre. Det kan man göra på olika sätt. Kura skymning. Inte köra fast i det grå därute. Bättre sätta färg på tillvaron själv. Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Vilka fina grejer! Ljuslyktorna och tändsticksaskarna var underbara!

  SvaraRadera
 4. Du är så kreativ RosMarie, hur hinner du ??? Fast gillar man att pyssla så finns ju alltid tid till det såklart.
  Ja visst finns det 50 nyanser i grått, så känner verkligen jag också.
  Särskilt i denna veckan då vi varit utan tele - dator, mkt frustrerande, grrrrrr . . . .
  Ingen kontakt med yttervärlden i dessa tider är absolut inte kul, särskilt nu på höst-vintern, ingen trädgårds pyssla m.m.
  Jag har visserligen städat ordentligt (ej julstäda) det gör jag inte nu längre, i så fall är det till våren, putsat fönster bytt gardiner, planterat om blomträd m.m. Vad kan man mera göra, ja baka också, men när det är fullt i frysen så är det. Läsa böcker gör jag också men utan min dator är det inte så kul. Just denna veckan hade jag behövt den lite extra, men så är det alltid.
  Helgen blir fullt upp för oss ändå, hjälpa med flyttlass m.m.
  Må så gott,Kram/ Eva

  SvaraRadera