tisdag 11 november 2014

Att lysa upp vardagen

Ja här har ni mig igen, tillbaka till den vardagliga verkligheten efter en vecka på Teneriffa. Och nu skulle det naturligtvis komma ett långt intressant inlägg med bilder från vandringar upp mot Teide, exotiska blommor, slingrande bergsvägar med vidunderlig utsikt och spännande gränder. Sorry, jag kommer göra er mycket besvikna. Det blev en vecka av mycket slappande i solstolen, trotsande de envetna molnen som behagade lägga sig över oss. Där låg vi och läste manus inför kommande lustspel och svalkade oss med en o annan champagneklunk, allt medan vågorna brusade mot stranden. Sämre kan man ju ha det! Varmt i luften och i vattnet. Underbart att strosa omkring på kvällarna utan att behöva ha ens en tröja.
Väl hemma gäller det nu att ladda med mycket ljus så inte november lägger sig som en grå matta över dagarna och tar ner humöret. Kom hem sent natten till måndagen och möttes på trappan av levande ljus som Friherren välkomnade mig med. Nu väntar sex intensiva jobbarveckor innan nästa ledighet.
Ny slinga i hallen, den gamla hade gjort sitt under flera år. Nu finns det ju en hel uppsjö av ljusslingor i alla varianter. Såg att IKEA har ljusslingor där du själv köper till om du vill ha stjärnor, hjärtan eller annan dekoration på själva lampan.
Dessa kupor av glas, som förut varit fönsterlampor, ger ett så varmt sken.


I fönstret skiner ljuset på orkidéerna som fortfarande blommar.


Kunde inte låta bli att köpa en bit tyg idag.


Ser här ut som ett julklappspapper, men det är fullt av olika julmotiv.Tänker klippa ut delar och använda på olika sätt.
Hur jag nu ska få tid med det? Källarprojektet är ju inte avslutat och så var det ju det där med körkonserter, sångövning och manusläsande...

Ja, ja...långtråkigt har jag ju inte...

5 kommentarer:

 1. Välkommen hem!
  Det måste ha varit underbart med lite sol och värme så här i novemberrugget! Då har du ju laddat ordentligt inför mörkret som bara blir tätare och tätare.

  Härliga ljuspunkter hos dej med hög mysfaktor!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vad bra du kom hem välbehållen, pigg, fräsch och full av energi och nya idéer inför julen.
  Vilken del av Teneriffa var ni på, jag känner till ön bra, har varit på olika platser
  på ön typ fem ggr, gillar verkligenTeneriffa.

  Tyget du köpte var riktigt juligt, vad ska du hitta på för kul med det . . . .
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var på värsta turistorten...Playa de las Americas. Ja tyget kan nog användas till lite av varje. Dekoration på någon kudde satsar jag nog på först...

   Radera
 3. Är inte alls avundsjuk ! - Vad är väl champagne i en solstol, mot grått novemberväder och havregrynsgröt ;)
  - Och nu verkar dagarna och kvällarna vara fulltecknade av nya roligheter !
  Välkommen hem ♥
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha...eller hur? Nu är det grått som gäller...

   Radera