lördag 15 november 2014

Ljuset i tunneln

Ja mitt tunnelseende håller i sig. Försöker både bildligt och bokstavligt se ljuset i tunneln. Sitter med en massa skoljobb, pedagogiska planeringar och matriser...Ska sätta betyg för första gången i mitt lååånga yrkesliv. Spännande! Tror ofta att jag ska kunna jobba ifatt och komma före, för att få tid över till annat. Hur troligt är det liksom? Ungefär som tvättstugan, det blir ju aldrig tomt hur man än bär sig åt.
Blev sovmorgon idag och långfrukost med efterföljande tidningsläsning i soffan. Vilka vanor man lagt till sig med. Nåja, gårdagen blev lång och avslutades i goda vänners lag med glada skratt och prat till långt fram på småtimmarna. Blev dessutom väldigt pigg av promenaden och den friska luften på väg hem.
Precis som jag så behövde denna ljusslinga nyladdade batterier. Lite roligt med ljusen och ljusslingorna som går på batteri, man kan ju ha dem i bokhyllor, i skåp och lite varstans.
Kopparkrukan i sovrummet fick sig en ljusslinga och nu lyser den fint i fönstret.
Har sett att många redan tagit fram adventsljusstakar och stjärnor men det känns nog lite tidigt för mig. Går ju i den villfarelsen att jag ska putsa fönstren och byta gardiner först.
Ett gammalt fönster har fått lite dekorationer av olika slag. Byter lite då och då.Ljuslampetter där jag tagit bort elsladdar och ljusen samt målat dem vita. Glaskuporna hittade jag för 5 kr styck någonstans.

For till byggaffären och köpte en plywoodskiva som ska bli sänggavel i källar/gästrummet. Fick en idé om att göra den av quiltat tyg, typ täckjacka. Ska leta reda på möbelnitar som kan funka som lite dekor. Bild kommer när idén är omsatt i praktik, när det nu blir...

Nu ska jag agera lite sällskapsdam framför TVn fast jag egentligen är sur för att jag inte kan se Downton Abbey för den där fotbollen. 

Ha en härlig helg alla finingar där ute.
Avslutar med en bild på mina pelargoner som bara blommar o blommar...2 kommentarer:

 1. Ljuset finns och du kommer att hitta det! Så vackra bilder av dina belysningar och dekorationer. Det ger inspiration.

  SvaraRadera
 2. Ja, sådan var min far också! Han klurade och fixade ihop saker genom livet!
  Han gick bort i sviterna av cancer i juni..:(
  Nu är jag glad att ha Tage som kan hjälpa mig med mina små snickerier!
  Tage är i 80-årsåldern och som du beskriver av "den gamla stammen".

  Så fint med små batteridrivna slingor! Det visste jag faktiskt inte att det fanns.
  Kram Anna

  SvaraRadera