söndag 30 november 2014

När första ljuset brinner

...undrar man alltid om man hinner. Försöker träna upp hjärnan lite inför julklappsrimmen bara... Ja nu är vi där , adventstiden, och hur fort gick inte det liksom. Tänk att pelargonerna blommar fortfarande på altanen, helt galet. Bröt av några och satt i blomvas.

Har satsat på grått och mörkrött i årets adventsljusstake. Tycker det är vackra färger ihop, särskilt till lite grön mossa.
Här syns de fina pelargonerna i olika färger.

Den där lilla tomten hittade jag på loppisen i går och den har precis den rätta färgen för att platsa bra här i mossan tillsammans med träsvamparna.Förra årets adventsljusstake hamnade i år i vardagsrummet. Ett bra sätt att placera runt prylarna, får det ju att kännas som nytt.

Duken är två hopsydda hemvävda linnehanddukar. Tyckte det blev genast lite julstämning när den kom på.Hittade några fler ljuslyktor som jag gjorde förra året. Nu får de komma fram igen.
I dag kom mellansonen hem och hjälpte oss att sätt upp en ny köksfläkt, inte alls dumt att ha en son som är händig och har mycket muskler. Alltid så roligt att äta tillsammans och prata bort några timmar. Behövde skingra tankarna lite då yngste sonen var på väg till Köpenhamn för jobb där. Är en sån chicken mama när sönerna är ute på vägarna.

 Passade på den lilla korta stunden solen var framme och stod på altanen och band ihop en krans till ytterdörren. Satte dit en liten batterislinga också och som ni ser...grönt, grått och mörkrött.

Ha en bra vecka och låt er inte dras med i onödiga krav och måsten...det blir jul ändå.

2 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar hos mig :) Jättefin krans du lagat!
  Ha en fin början på december.
  kram Tini

  SvaraRadera
 2. Verkligen fin adventsstämning hemma hos dej!
  Vackert med de gråa nyanserna till adventsstaken!
  En härlig advent har vi haft här också med lite sol och kyla!
  Ha en fin start på december!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera