måndag 1 december 2014

Kalla fötter

Ja nu har jag fått lite kalla fötter...temperaturen har ju kommit ner under nollstrecket. Någon annan betydelse var det inte just idag. Lite rädd för att mina kommande gäster i källarrummet ska få just kalla fötter, så har jag stickat några små tossor. Letade på nätet efter någon beskrivning som var enkel och snabb och såg en bild som verkade rätt enkel att kopiera.
Så nu hänger de där på en krok färdiga att användas.

Fast i gammaldags genustänkande virkade jag små rosor och satte på ett par, tänkt för sonhustrun. Nå väl, besökare av det manliga slaget får gärna ta på sig dessa också.

Hängare blev det av små rara band.

Vad passar väl bättre än lite glada noter till musiker-sonen?

Om någon undrar hur dessa är gjorda, kan jag berätta att man stickar först rätstickning lagom att nå runt foten och bredd fram till fotknölen. Därefter plockar man upp maskor för att sedan sticka själva tådelen och så syr man ihop lite framtill och vid hälen. 
I stora drag alltså...
Tror nog det får bli till att värma mig med lite glögg, tända ljus och mysa en stund innan det blir dags för Historieätarna.


4 kommentarer:

 1. Så omtänksamt av dej att sticka tossor till besökarna! Men jag förstår att det är ett kärt besvär!
  Tack för tipset också!
  Ja, lite kyligare nu, och ganska skönt tycker jag.
  Hälsa sonen när han kommer!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Det var omtänksamt av dig. Frysa om fossingarna gillar jag heller inte. De såg fina och varma ut. Decemberkram Bosse

  SvaraRadera
 3. Hej, så bra att få varmt på fötterna när man besöker dig.
  De blev super fina Rosmarie.
  Om jag fryser om fötterna eller om de är kalla då mår jag inte väl.
  Om jag har kalla fötter när jag lägger mig kan jag inte somna. Då måste jag dra på några tossor. Jag har speciella natt-sockar som jag har typ halva natten, för när fötterna blir varma drar jag av mig dem, (utan att jag vet om det).
  Nu har dessa natt-tossor blivit slitna, det är min önskeklapp i år, nya sådana.
  Men jag stickar - virkar inte, inte nu längre, ska be dottern om hon hinner.
  Vi har hjälpt henne med flytt till 'nytt hus', (de har skilt sig) hon bor med sina tre söner själv nu. Det varit mkt jobbigt för henne och barnen (tonåringar) givetvis för oss oxå. Men man gör ju allt för sina barn även om de är vuxna, skilsmässor är alltid uppslitande.
  Men nu har de kommit i ro, så även vi. Så jag och Rolf ska resa till Teneriffa till helgen, julen firar vi sedan hos dottern Maria.
  Vi har släkt som bor hos oss till vi kommer hem, katten och hönorna behöver tittas till, så även huset i dessa tider.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Jättefin och kommer säkert att bli omtyckta, annars kan du ju skicka dem till mej, ha, ha! Jag har virkat tossor med dubbelt garn. De är riktigt varma och goda och dem stoppar jag i fickan när jag går bort. Här är ju husen och speceillt golven ofta väldigt kalla eftersom man bygger direkt på marken och inte har mycket till värme i husen. De allra flest går rakt in med ytterskor, men det gillar inte jag.

  SvaraRadera