söndag 21 december 2014

It´s beginning to look a lot like Christmas

Ja nu börjar det bli julstämning här i huset. Städade hela dagen i går men tog många små micropauser. Nu är det bara granen som ska kläs och det blir senare ikväll när äldsta sonen kommit hem. Han och Friherren står för traditionerna i familjen, vi andra är lite mer rebelliska av oss.
Ja detta är den ena äkta granen, den andra är en äkta plastgran. Tyckte mig höra några stön därute... ja jag vet. Men en gång i tiden avstod vi för våra barn hade astma och lite allergier. Sedan blev vi bekväma.
Tänker alltid att jag ska ha en sån där clean och vit jul i huset, men likväl kommer det fram nostalgiska julsaker. Som den här gamla duken, tunn och genomskinlig.
Och brassar på med ljusslingor gör jag...
Godisbordet är klart, bara att sätta igång att göra knäck och allt vad det kan vara.
Lite grå färger passar bra ihop med den mörkröda färgen. Det dyker upp lite här och där hos mig i år, till och med tånaglarna har blivit riktigt mörkröda.Städa och pynta betyder också flytta runt. Dessa ljusstakar som jag fyndat och målat har stått i ett hörn i köket, men väldigt trångt. Nu fick de plats i källarrummet istället.
Här funkar de mycket bättre. Här vill jag sitta och läsa dikter i ljusens sken.
Snart kommer äldsta sonen med fru. Han med lutan som jag brukar skriva om ibland. Nu får jag njuta lite igen av de milda tonerna. Men först får det bli lite glögg och saffransbiscotti.

I kväll njuter jag av att inte behöva tänka på att gå till jobbet i morgon.

Ha en fin start på julveckan.

3 kommentarer:

 1. Men det är väl underbart att man pyntar sitt hus precis som man vill och skiter i vad andra gör och tycker ! - Tycker att ditt mysiga hem sprakar av en härlig julstämning ♥ - Och så gott att få samla familjen och få vara tillsammans med dom man älskar mest !
  Kram till dej och ha en härlig jul !
  / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina rara kommentarer. Ja julen är ingenting utan familjen. Ha en underbar helg!
   Kram / RosMarie

   Radera
 2. Så julfint du gjort ;))....och när vi hade gran så hade vi en plast gran också...förutom 2002, då vi var hos oss på julafton då hade vi en riktig;))....och nu blir det julafton hos oss igen, men en lugn sådan och utan gran ;)...men mycket mys och god mat, hihi...
  GOD JUL !!
  Kram bia

  SvaraRadera