torsdag 25 december 2014

Slappardagen

Om det är någon dag under året som jag bestämt som just slappardagen så är det Juldagen. Allt arbete och jäkt med julstöket är över och lugnet har lagt sig. Rester finns så mat behöver inte varken inhandlas eller lagas. Man kan med gott samvete ligga på soffan och äta praliner. Just i år tittade solen fram vilket gjorde det lätt att ta sig upp ur soffan och paltkoman och istället ta en långpromenad.
Kylan slog till under gårdagen och nu har vi fått lite julstämning då marken är pudrad med snö. Som vanligt går våra steg mot vattnet.Spelar ingen roll vilken årstid det är, det är alltid så vackert att se och höra vatten.
Förhoppningsvis behövs inte denna användas...
Underbart att få känna att solen värmde.Efteråt blev det till att plocka fram resterna från gårdagens julbord.Lika gott idag också.
Den årliga jultårtan blev i år utan blommor då jag inte hade någon röd karamellfärg hemma. Det blev bara lite gröna blad som dekoration. Kan berätta att den är otillåtet god. Botten av mandelmassa, sen goja med smör, florsocker, äggula och arraksdroppar. Sedan på med smält choklad med lite olja i för mjukheten. Ni fattar va?

När kylan kom passade tyvärr vår värmepump på att lägga av, så nu sitter jag här med yllesockar och ylletröja. Får väl värma på lite glögg för att få upp värmen i kroppen. I själen känns det trots allt varmt. Jag har firat jul med mina nära och kära, vad gör det då att jag får frysa lite?

Ha en fortsatt fin helg!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder!....vi har fått så mycket snö, så här är et verkligen julstämning...solen har skinit idag, men det har varit kallt så jag har varit inne hela dagen och slappat ;)
  I morgon ska det bli lite mildare så då blir det en promenad...kameran kommer nog med;)
  Har tagit lite snöbilder från tomten, men de ligger i kameran just nu...
  God fortsättning på helgen!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. God fortsättning. Fina bilder du bjuder på. Hoppas värmepumpen fixas inom det snaraste. Vi försöker komma ut på en promenad varje helgdag.
  Kram Bosse Lidén

  SvaraRadera
 3. Slappardag är rätta ordet för både juldagen och annandagen tycker jag! Jag lever i alla fall efter den devisen! :)
  Vilka härliga vinterbilder! Kallt och frostigt har vi också, skönt tycker jag!
  Vilken fantastiskt vacker tårta du har gjort! Oj, så imponerad jag blir!
  Önskar dej och din familj en god fortsättning på julen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig slappardag ni haft !
  Och den där härliga promenaden i den vackra omgivningen, hade jag gärna följt med på :) 2014 års julbord ser verkligen smaskigt ut, och tårtan...mums !
  Ha nu en fortsatt mysig helg och njut av resterna av julen !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera