lördag 13 december 2014

Då i vårt mörka hus

Ja nog var det mörkt i vårt hus igår kväll och då kom snön. Då menar jag inte små dalande snöflingor utan snö i massor. Fast i dag är det snart ett minne blott, regnar och är allmänt trist igen. Molnen ser däremot lite hotande ut. Mitt i allt snöande kommer en blixt med efterföljande åskknall. Ja lite ur led är tiden, plockar en ros på dagen, vitsippor i backarna, snökaos och åska på kvällen. Kände tacksamhet över att det var i torsdagskväll yngste sonen åkte hem, ensam, hela långa vägen från Oslo och inte i går kväll. Tycker hala vintervägar är ett elände.
Luciafirande under gårdagen. Tänkte komma upp tidigt och titta på Lucia i TVn, men icke sa Nicke, tog sovmorgon. Man får liksom bestämma sig numera, sen kväll eller tidig morgon. Förr i världen blev det lätt båda delarna. Plockar fram mitt lilla Luciatåg, små Walldorfdockor från tiden då barnen var små och det syddes dockor och figurer för fullt. Vill minnas att jag satte tandpetare i potatisar och gjorde ljus av tandpetarna. Skulle till en liten droppe färg för att få det att se ut som en ljuslåga. Ja jisses vad man har hållit på...

Den här lilla skylten fick jag till i veckan. Tekniken är ju spegelvänd papperskopia fastlimmat på trät och senare borttagen med hjälp av vatten. Betydligt snabbare än att sitta och måla för hand som jag brukar göra annars.
Har äntligen slipat till syskrinet jag målade med chalk paint för länge sedan. Kunde gjort det snyggare men nu hade jag lite bråttom. Blir rackarns dammigt när man slipar inne, klart bra sommarprojekt och vara ute.


Blev rätt fint att måla över beslagen och sedan slipa fram dem. Ännu en plats att förvara sygrejer i.

Bordet har nu fått sällskap av en stol som också fått chalk paint-färg. Fick plats i arbetsrummet när vi inte längre skulle ha en gästsäng där. Har nu inköpt en hopfällbar gästsäng att använda när här behövs många sängar. Den här rosa färgen heter Antoinette och är behagligt matt i nyansen.
Liten pläd, lagom att ha över axlarna, gjord av virkade mormorsrutor som är så kul att göra.
Ännu en bild från mitt arbetsrum, min kreativa hörna. Så härligt att sitta där nere, borta från världen i övrigt och pyssla med än det en och än det andra.

Nu ska jag försöka att sätta lite fart på Friherren och mig själv. Tror nog att det står bakning på programmet. Vore bra att fylla frysen med lite gott matbröd till julhelgen. Man vet ju hur mycket som går åt när sönerna kommer hem. Köpte hem ingredienser för att ha när andan liksom faller på. Känns som jag inte vill lämna huset idag. Däremot skulle ju solen skina i morgon, så rätt planering är kanske just bakning i dag.
Ha en fin dag! 

1 kommentar:

 1. Vilket rart litet Luciagäng du har!
  Mycket annat fint pyssel också! Det är skönt att ha en egen pysselhörna och ett helt syskrin på ben! Så fint det är!
  Ha en fortsatt fin luciadag! Lucian går ju i repris ikväll kl. 19.00 såg jag, så ännu har du chansen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera