måndag 8 december 2014

Ooops I did it again...

Ja så har andra advent redan passerat och vi är på väg mot julen i full fart. Tyvärr kör jag på en låg växel då jag har besvär med bihålor och örongångar. Medicinerar och hoppas på snar bättring. Har tyvärr inte kunnat delta i de julkonserter jag tänkt, svårt sjunga och andas rätt när det är täppt i både huvud, näsa och öron. Så jag tar det lugnt och det känns rätt bra faktiskt, det blir jul ändå. Familjen och lite god mat räcker långt. 

Upptäckte ett problem, om man nu kan tala om problem, med att ha 4 gråa ljus i adventsljusstaken. Kan någon lista ut vad? Räcker det med 4 ljus till staken? Nej just det...man brukar få ta bort första ljuset, byta och sätta ett nytt i typ 3:e eller 4:e. Känns det igen? Nu har jag bara 4 grå och här i stan finns inte några att köpa, så nu tänder jag bara andra och snålar med första för att ha något kvar att tända sedan. Men snygg är den.


Som jag berättade i mitt förra inlägg har jag fått fart på symaskinen och sytt lite kuddar. Av bara farten sydde jag ett par till. Den där lilla jultygbiten räckte till hur mycket som helst och är ändå inte slut. Är väl alltid någon som vill luta sitt huvud mot en tomtekudde. Får se om det kan bli något annat av det som är kvar.


Så härligt att sy och skapa nu när jag har skaffat lite ordning i arbetsrummet. Allt har fått sin plats, bara att ta fram och använda.


Hoppas på att vara piggare till helgen för då har jag tänkt baka bröd och kanske några julkakor. Någon som märkt hur dyra hasselnötterna blivit? Försöker ju varje år att vara steget före men lyckas sällan. Vore skönt att ha det gjort när Stockholmsparet kommer hem. Fast pepparkaksbaket vill de vara med på och dessutom ska vi baka lite Rumänska bakverk också. Julgodiset hoppas jag att vi är riktigt många som vill göra tillsammans

Ha en fortsatt fin vecka!

8 kommentarer:

 1. Rosmarie du är verkligen en riktig 'julpysslare'.
  Så vacker kudde, att du bara hinner.
  En snabbis in för att önska dig God Jul.
  Du vet att vi sticker till värmen tidigt -bitti.
  Varm kram, ha de så fint/ Eva

  SvaraRadera
 2. Du är inte bara kreativ och konstnärlig , utan också en positiv kvinna som kan se ljusglimtarna istället för att låta sej nedslås. Och visst blir livet bra mycket roligare att leva om man tänker så !
  - Dina julkuddar är som hämtade ur en sagobok, så himla fina ♥ Förstår att du inte lider av "symaskinsallergi" som jag gör ;)
  - Tycker att dom flesta bakingredienserna blir dyrare i december, liksom mycket annat som sen reas efter annandagen.
  Tack snälla du för din hälsning som jag blev så glad över !
  Ha en fortsatt fin vecka och hoppas din förkylning försvinner så du orkar sjunga igen !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 3. Vad pyssligt och fint

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att just du hittat min blogg, nu blir jag ju nyfiken på din. Hoppas du tittar in igen.

   Radera
 4. Fina spetsljusstakar du gjort. Pysslig du är.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till min blogg. Alltid kul med nya namn och nya bloggar att lära känna. Ja spetsarna ger ett vackert sken. Och jo, pysslig är jag...

   Radera
 5. Vilka vackra kuddar! Gillar dina ljuslyktor med spets, så vackra!

  SvaraRadera
 6. Wow vilken fin julkudde!!!.....roligt med kreativa människor ;)...hoppas du blir frisk snart!
  ha de gott och sköt om dej!
  Kram bia

  SvaraRadera