lördag 29 november 2014

Skynda långsamt

Det försöker jag göra nu i denna adventstid, tar det så där lite lagom lite i taget. Efter jobbet i går eftermiddag blev det till att skynda lite och ta fram adventsstjärnor och diverse pynt. Fastän fönstren är fullkomligt gräsliga resonerade jag som så att det är mörkt större delen av dagen så vem bryr sig, jag byter några gardiner. Dessutom var det ju Black Friday igår. Man tar sig lite för pannan...okey? Kommit för att stanna kanske, men jag gjorde inte några kap eller ens försökte. Jag tror mitt shoppande gått i vinteride och man har ju så det räcker av både det ena och det andra om man tänker efter.
Lovade ju visa mitt framför TV pyssel. Är inte riktigt klart ännu dessvärre men ni kan få se so far. Hittade en gammal psalmbok på favoritloppisen förra veckan. En gobit med gammal text som kan användas till mycket.

Håller nu på med en stjärna av hoprullade sidor. Klipper också andra små saker som ska hängas i några kvistar. Funderar också på små vimplar.
Frågan är som alltid...och var ska nu den hänga?

Har även en liten idé till med dessa vackra änglar och fjädrar. Kanske blir det framöver. Annars är det rätt lugnt med pysslandet. Man hittar ju saker man glömt bort både att man gjort och att de finns. Också kul att ha och ge bort.
Gamla hederliga julgranskarameller är så fina och roliga att göra, men det hade jag ett litet lager av.
Pyssla med kakformar hade jag dille på för några år sedan. Billiga på loppis. Gjorde det med eleverna i skolan ett år och det var verkligen populärt.


Var på en liten tur till en grannstad i dag och kunde ju inte undvika att gå in på en loppis med det passande namnet Ekorren. Denna bricka var oemotståndlig för 40 kr. Tror den får bli vit, slipas och med en text i mitten.


Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt att Friherren och jag fastnar för samma saker. Bromsar jag så driver han på... De här lampetterna var ju hur fina som helst, men var ska de vara? Jag vet...de ligger till sig.
Nu lagar Friherren lite mat och jag har fixat efterrätten...lite choklad...bra arbetsfördelning eller hur?


I morgon vore det fint med lite sol. Tänkte binda en krans till ytterdörren.

Önskar er alla en fin adventshelg.4 kommentarer:

 1. Så fint du pysslat med kakformarna ;)....och brickan blir nog bra att måla...
  Önskar dej en fin söndag....nu ska vi åka till minneslunden och tända ett ljus för min bror som skulle ha fyllt 59 år idag...men gick bort för fjorton år sedan ;(....allt för tidigt i cancer...ha det gott min vän!
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sorgligt! Men dina minnen finns kvar... Ha det fint!
   Kram RosMarie

   Radera
 2. Vilken inspiration jag fick nu av ditt fina julpyssel !!!
  Måste bara inhandla några bokmärken ! - Tycket du och din friherre har väldigt bra smak..Det var kanske därför ni föll för varandra en gång i tiden också ;)
  Varma adventskramar till dej !
  / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du får skaparlust, en av fördelarna med bloggandet att man får så mycket idéer och tankar. Ha ha...ja fast jag tror nog smaken vuxit ihop med åren...jag har väl hjärntvättat honom ha ha...
   Ha det så fint!
   Kram RosMarie

   Radera