lördag 31 oktober 2015

En kul tur med kul kultur

En intensiv vecka ligger bakom mig med många härliga minnen att ta med sig in i den mörkare delen av året och lysa upp tillvaron med. Vi gjorde det riktigt bekvämt för oss och tog bussen upp till Stockholm. Skönt att sitta och läsa, lyssna på musik, lösa korsord eller bara luta sig tillbaka och blunda lite. Skönt att slippa bry sig om parkeringsplatser som ibland kan vara nog så besvärligt att hitta.
Denna gången började jag faktiskt känna att jag hittar skapligt bra i huvudstaden. Son och sonhustru jobbade på dagarna så jag och Friherren fick klara oss på egen hand, vilket vi gjorde riktigt bra. Vi köpte tredagarskort så vi kunde åka härsan tvärsan med tunnelbana, buss och spårvagn. En tur gick ut till Liljevals och den aktuella utställningen Utopian Bodies - Fashion Looks Forward. 
Spännande utställning som handlar om kläder, kreativitet, hållbarhet, teknologi och hantverk.
En del var vackert, annat annorlunda och en del var...ja...vad ska man tycka om detta?
Något att trava på i..
Vi travade vidare och jag släpade med Friherren ut till Gudrun Sjödéns outlet-butik. Lyckligtvis fanns där en fin kaffehörna med soffa och tidningar så det var bara att parkera Friherren där och sedan i lugn och ro strosa runt och leta fynd.
Kan man bli annat än glad av alla dessa färger? Jag har ju blivit mer och mer neutral i både kläder och inredning men ibland är det härligt att frossa i färger och mönster. Om jag gjorde några fynd? Så klart!

Är man i Stockholm är ju Gamla stan alltid ett måste. Underbara hattar finns i min affär...Rosa...ja så kallas jag av mina vänner.
Blomsterprakt på gator och torg.
Och sommaren dröjde sig kvar även här i gränderna.
Kvällen innan hemresan var vi på Kungliga Operan och tittade på Svansjön. En imponerande föreställning med lite annorlunda balett än man kanske i allmänhet tänker sig det. I kungliga logen dök Viktoria och Daniel upp. Tillhör inte direkt kungafantasterna men lite extra trevligt var det ändå att spana ner på dem och göra samma upplevelse en helt vanlig onsdagskväll.
Mycket vackert fanns där att fästa blicken på.
Mycket god och alldeles för mycket mat blev det också dessa dagar. Genom Group-on hade sonhustrun bokat tre-rätters på en restaurang i Gamla stan till ett mycket förmånligt pris den ena kvällen. Nu är det inte det du ser på bilden.Det är min dukning från i går kväll då vi hade några kära vänner här på lite mat. Dukade med mina loppade tallrikar och letade fram några linneservetter. 
Alldeles strax ska jag iväg på körövning och sedan blir det till att besöka kyrkogården och se till att ljuset brinner på graven där mina föräldrar vilar. Det är dem du ser på fotot.

Ha en fin helg alla fina bloggvänner och alla som tittar in och hälsar på hos mig.

2 kommentarer:

 1. Vilka innehållsrika dagar du har haft med tur till Storstan och utställningar och balettföreställning dessutom! Härligt att bara strosa runt på egen hand, det gjorde jag ofta när jag bodde där, men mest höll man sej i sin stadsdel - Vasastan förstås. Gamla stan är alltid kul och Gudrun Sjöden är ett måste! Tänk, så mycket jag handlat där!
  Vilken jättefin dukning!
  Önskar dej en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig vecka ni har haft !....Stockholm är en fin stad, mycket att göra och se där ;)
  Vi ska dit om två veckor och vi åker buss dit...ska bli såå roligt har inte varit där på flera år och vi skall åka dit för att shoppa och se Alcazar uppträda ;)...vilken fin dukning du har gjort ;)......ha en fridfull helg nu.....här blir det lugnt och mysigt ;))
  Kram bia

  SvaraRadera