tisdag 13 oktober 2015

En nypa frisk luft

Det har inte blivit särskilt mycket frisk luft senaste tiden. En hel vecka  med halsfluss och dubbelsidig öroninflammation har inte inneburit några härliga höstpromenader precis.
I söndags blev det trots allt en kort stund uppe på berget.Det var dags för revygänget att träffas för tonartsuttagning. Nu var det kanske inte rätta dagen för min del då jag är mer än halvt döv för tillfället, men vår eminente kapellmästare är duktig nog att känna till vad som är bra för mig så det blir nog bra. Någon gång halvvägs in i december brukar vi få en övnings-cd att öva sångerna till. På repen kör vi med den fram till någon dag innan genrep, sen kommer orkestern. Då brukar vi alltid gnälla och säga "det låter inte som på skivan". När det lagt sig kommer glädjen som det innebär att sjunga till en galet bra orkester. De är dubbelt så bra på att spela som vi är på att sjunga, så det höjer nivån på hela vårt lustspel.
På trappan och runt klockstapeln togs en del bilder som ska användas till årets affischer och programblad. Vackrare miljö får man väl leta efter. Här finns stadens gamla rådhusklocka skänkt av vår grundare Per Brahe d.y. Vid speciella tillfällen rings det i klockan som hörs vida kring.

Här finns flera vackra byggnader och ett mycket trevligt café med fantastiskt goda och berömda räkmackor.Friluftsmuséum med byggnader som flyttats hit från annan del av staden. Röttlegården, ett f.d. pappersmästarboställe vid pappersbruket i Röttle. Även detta från 1600-talet.
Utsikten går ju inte av för hackor. Här har man stått och njutit sedan barnsben och första skolresan gick hit och man blir aldrig mätt.Den nya färjan lyser med sin gula färg som skapade stort rabalder och protester i början. Man får väl se det positivt och tänka på den gula solen som lyser upp och värmer, men visst är vita färjor kanske vackrare.
Härliga vyer både mot norr och söder. Du kan ta dig upp genom att kliva upp de 243 trappstegen eller tar du bilen upp hit. Här finns flera naturstigar att vandra.
Skönt att bo i ett land med allemansrätt och möjligheter runt knuten att ta vara på naturens inbjudan till motion, rekreation och ro. Bara märkligt att man, dvs jag, inte tar till vara på det mer utan skyller på tidsbrist och slut på ork etc. Någonstans vet jag ju vad jag får tillbaka om jag tillbringar mer tid i naturen. När barnen var små var vi ute mycket mer på vandringar och de fick leka i skogen och vi grillade och levde lite friluftsliv. Finns stunder då jag längtar efter att få bo på landet, men när ni ser bilderna förstår ni kanske också att det känns omöjligt att lämna det öppna vattnet.

Sjukskriven veckan ut, så även idag ser jag endast naturen från mitt fönster. Är så där tokigt gammaldags att är man sjukskriven då är man inne, vill knappt hämta tidningen. Har ju ingen feber men fortfarande ont i halsen och har mycket nedsatt hörsel. Får roa mig med att läsa lite. Svårt att se sådan här "ledighet" som någon form av "möjlighet". Skulle tro att alla sjukskrivna och arbetslösa känner det så här. Blir bara rastlös och gör ingenting istället för att läsa som jag annars längtar efter.
Tack för rara krya-på-dig-hälsningar.


8 kommentarer:

 1. Underbara höstfotografier! Men du... halsfluss och dubbelsidig öroninflammation!!! Stackare! Inte roligt alls. Så bra att du ändå kom ut i den vackra naturen.
  Tack för dina fina ord hos mig. De värmde! Kramen och krya!

  SvaraRadera
 2. Helt underbara vyer du visar och det måste kännas kul med revystarten, trots sjukan - kanske ändå ett litet ljus i tillvaron när man känner sej risig!
  Vilken himla otur du haft som fått en sån omgång!
  Krya på dej nu!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 3. Hej. Såg att jag låg på din blogglista, så nu har jag lagt din blogg på min lista. Roligt!
  Fina bilder du bjuder på.
  Ha en fin onsdag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 4. Så underbart vackra bilder. Det är verkligen vackra färger runt om i vårt land den här tiden. Du har rätt ...vi är lyckligt lottade som har allemansrätt. Vi älskar också att vara i skogen och har varit det mycket med barnen också när de bodde hemma. Plockat bär och svamp eller bara varit. På senare år är det mannens jakt och hunden som har gett oss mer tid i skogen.
  Hoppas du kryar på dig snart. det verkar vara otäcka förkylningar som har härjat på sistone. Pratade just med en väninna på tel som jag knappt kände igen på rösten. Hoppas att vintern blir friskare.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Hej hej! nämen fy så trist med både hals o öroninflm...;( hoppas att du är lite piggare nu! fina höstbilder du visar.Må så gott< kram Jessica

  SvaraRadera
 6. Oj oj, hade du dubbelsidig öroninflammation !!....åh så himla tråkigt...men det kan bara bli bättre...du får tänka så ;)).....vi var också i skogen mycket när jag var barn/ungdom...älskar skogen, som jag skriver i mitt senaste inlägg, hihi...
  Sköt om dej nu!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken otur du haft. Hoppas du blir helt frisk i helgen och kan börja jobba på måndag.
  Revy gillar jag. Hade jag bott närmare skulle jag gärna åkt och tittat. Kan ni inte ge er ut på turné? :) Jag som varit många gånger i dina trakter sedan barnsben känner till de där fina utsiktsplatserna. Du bor jättefint. Tack för alla fina bilder du lägger in. Helgkram och krya på dig hälsningar Bosse

  SvaraRadera
 8. Men stackars dig, så många olika sjukdomar, hujedamej !
  Det gäller att kurera sig förstår jag, men det tar ändå sin tid.
  Så många vackra bilder från din omgivning du visar, och klockstapeln står vackert där på berget.
  Tiden rinner i väg och snart dax att stå på scenen igen och göra andra glada med att få bjuda på sig själv. Det måste kännas toppen för er alla.

  Krya på dig vännen, kram/ Eva

  SvaraRadera