söndag 4 oktober 2015

Kreta

Fortsätter med lite mer bilder från vår resa. Härliga minnen och vyer att ha kvar på näthinnan och minnas under vinterns långa själanöd.

Lite trötta fötter som traskat runt i Rethymnons gamla stadsdelar. Många gator att strosa runt på, se på alla turistprylar blandat med lokalt hantverk och härliga dofter från kryddor.

Mysigaste gatan var nog denna med trånga gränder och ett myller av allt möjligt.


Här tittade vi på den vackra Rimondifontänen från 1600-talet.


I en butik med massor av godsaker, oliver och andra lokalt gjorda produkter, fanns detta spännande golv. När affären gjordes iordning fann man att det varit en kyrka där. Utgrävningar gjordes och man beslöt att visa dessa och lät en del av affären ha glasgolv. Kan berätta att det var lite läskigt först att gå där.


Här några andra små fontäner som fanns i trädgården till en restaurang som vi besökte vid två tillfällen. De hade mycket god mat där. Måste medge att jag tycker väldigt mycket om den grekiska maten. Åt grekisk sallad varje dag och då är ju smaken på tomat och gurka helt underbar och mycket smakrikare än här hemma. Dolmades hör också till mina grekiska favoriter.Det blev inte så mycket shopping direkt utan mest lite grekiska smaker att bjuda på här hemma. En handväska fick dock följa med hem trots att jag är otroligt tråkig vad det gäller handväskor. Kör med den gamla vanliga konduktörsväskan, men nu kan jag byta till en brun också...

Kryddor till höstens matlagning.


Honung med lite smak av timjan som gjorde den lite mindre söt. Fikonkorvar med olika smaker. Långa kanelstänger till juldekorationer och saffran till adventskakan.


Lite sötsaker och så naturligtvis olivtvålar.

Blommorna började där liksom här att sjunga på sista versen, men några var fortfarande vackra.

Här hemma är det nu höst på allvar. Lusthuset stängt för säsongen och altanmöbler är insatta. Trots detta blommar pelargonerna fortfarande för fullt. Nu blir dagarna kortare och vi får tända ljus och boa in oss.

Ha en fin vecka!

2 kommentarer:

 1. Härliga bilder från Kreta att minnas tillbaks till, när höstmörkret tätnar!
  Kul med lite smaker också att ta med hem!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha varit iväg på en riktigt trevlig resa om man går efter de fina fotona. Glasgolv lät lite läbbigt. Jag gillar också trånga gränder och spännande arkitektur.
  Oktoberkramar från Ystad

  SvaraRadera