lördag 3 oktober 2015

Tillbaka i vardagen

Underbart är som alltid kort. Veckan på Kreta gick som väntat mycket fort. Vi var ett glatt gäng på över trettio personer i alla åldrar. Helt fantastiskt att vi kan göra dessa resor tillsammans som lite lön för mödan vi lägger ner varje år för att roa folket i bygden.


Vi bodde i Platanes utanför Rethymnon i ett litet trivsamt familjehotell. Rummet till vänster blev mitt och Friherrens.Tyckte det var riktigt mysigt! Lite annorlunda och kändes mer som ett hem än hotellrum. 
Mysigt att sitta här med tända ljus och käka lite gott.
Bra köksdel som vi inte direkt använde mer än till att fixa lite kaffe och lite småplock.
Fanns även en öppen spis i ena hörnet.
Sängen var också oväntat skön.
Här på balkongen satt vi varje dag en stund efter badet och drack kaffe. Här satt vi också en stund med tända ljus innan vi gick till sängs och njöt av den ljumma natten.Samlingspunkten för vårt gäng var baren som vi hade full uppsikt över. 
Hotellägaren var en mycket trevlig och alert kille som fixade det mesta för oss. Första kvällen var vi ju trötta efter resan och undrade om det var möjligt att hitta ett ställe som kunde ta emot oss alla och fixa lite mat. Jo då. Han tog sin minibuss och körde flera vändor högt upp på berget på slingrande småvägar.


Där uppe hade han vänner som hade en restaurang med hisnande utsikt över nejden. 
Där fick vi smaka på massor av lokala produkter och maträtter, allt närodlat och så färskt som det bara kan bli. 

Han hade även tänkt bjuda på solnedgång men det blev det inte riktigt, men oerhört vackert ändå.

Mannen som ägde restaurangen var av krukmakarsläkt. Där fanns sådana här vackra krukor som var hundrafemtio år gamla.
Krukor i alla dess former och storlekar ser man ju alltid i Medelhavsländerna. Önskar alltid att jag kunde släpa med mig några stycken hem.
Det började bli lite höst och smått vissna blommor även där.
Berättar lite mer om vår resa i morgon. I dag har jag stängt igen lusthuset. Alltid så vemodigt men hann sitta där i går kväll ännu en gång med massor av ljus tända.

Nu har jag massor att läsa bland era inlägg, men först ett nytt avsnitt av Poldark.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa. Rethymnon är en fin plats. Var där för många år sedan, precis den här årstiden - månadsskiftet september-oktober. Önskar dig välkommen hem och fin söndag.

  SvaraRadera
 2. Så härligt att få uppleva lite mera av sommaren! Det ser hemtrevligt och fint ut p ert hotell! Kul att resa med ett stort gäng glada vänner också!
  Ja, välkommen hem till hösten! Har har varit sol och vackra dagar, och kanske fortsätter de lite till.
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem!!
  Vilket fint hotellrum ni hade, jättemysigt !!.....och ni hade säkert trevligt också...självklart, hihi....har också varit till Rethymnon...men det var länge sedan...1991...men det var mysigt nere vid hamnen där....
  Ha en fin dag!
  Kram bia

  SvaraRadera
 4. Vilket stort sällskap. Det lät trevligt. Håller med om att det såg mer ut som ett mysigt vanligt boende än en hotellkänsla. Jag har aldrig varit på denna ö, men har bara hört gott om den. Har ni åkt på många sådana här gemensamma resor förut? Synd att ni inte fick uppleva en solnedgång däruppe. Kram Bosse. Ps. Varför finn inte möjligheten att kommentera med mitt privatra namn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har åkt varje år sedan överskottet från våra föreställningar har gjort det möjligt. Vi har nu gjort 12 resor tillsammans till olika platser runt Medelhavet. Det där med ditt namn har jag ingen aning om.
   Kram

   Radera