lördag 17 oktober 2015

Höstens dagar

...äro genomskinliga och målade på skogens gyllne grund...Ja nu är hösten verklgen som härligast. Jag vill bara ta in alla färgerna och njuta. Höstfärgerna är verklgen mina färger, kanske inte direkt i inredning men gärna i kläder. Jag gick aldrig på sådan där färganalys när det var populärt, men det skulle inte förvåna mig om jag är "höst". Älskar alla jordfärger.

Underbart att blicka upp i den lilla lönnens bladverk. Läste i dagarna att den röda färgen är bladens solskydsmedel.

Och nog har solen skinit en del denna veckan, även om jag njutit av den mest inifrån.


Höstens dagar le åt hela världen.
Men så tyckte Friherren att jag likagärna kunde sitta i bilen som i soffan, så vi har gjort några små bilutflykter bara för att kunna njuta av alla höstfärger.

Jag fick agera sällskapsdam när han skulle åka och lämna biramar och köpa lite bisaker. Tyvärr har det varit ett dåligt honungsår så det blev inte så mycket av den varan. Vi får hoppas på nästa säsong.

Här stannade vi och drack lite kaffe på stående fot. Det är vackert även om inte solen alltid skiner.
Kunde inte låta bli att fota detta drömhus. Ligger dessutom vid vatten. Suck...

Passerade ett café som var stängt men hade mycket vackra färger både på hus och cafémöbler. Ganska märkligt att passera semesterorter så här på hösten en vanlig vardag. Det är liksom stendött, inte ens en katt ser man.Nåja, en häst såg jag...


På tal om höstfärger så har jag köpt mig lite nya färger. Jag har ingen stor sminkarsenal, men det var kul med lite nytt i den vägen. 
Ny färg fick även håret som blivit väldigt ljust, slitet och med grå utväxt. Mina långa söner brukar titta ner och försiktigt fråga om "det inte var längesedan" eller "är det inte dags"? Det blev inte bara ny färg utan väldigt mycket kortare...ekonomiklippning kallar jag det. Men jag kompenserar utgiften genom att alltid klippa skägg och hår på min man, vilket också är dags om han nu inte satsar på jultomtelocken. Skrev ju i mitt förra inlägg att jag har svårt för att vara ute när jag är hemma och sjuk. Ringde frissan för att beställa tid på lovveckan eftersom det alltid brukar vara lov när jag går till frisören. Då visste hon om att jag var sjuk och föreslog en tid i går. "Men jag är sjukskriven" svarar jag. "Ja, och jag har en tid på fredag." "Ja men jag är ju sjukskriven." "Ja då kan du ju på fredag eller?" Det tog en stund innan vi förstod varandra. Hon tyckte det var ju bra att jag var sjukskriven så jag kunde komma och jag tyckte det var pinsamt att gå när jag var sjukskriven. Men hon övertalade mig, så nu slipper jag gå på lovet och är nystylad när jag åker till huvudstaden.

Det är så skönt att somna utan önskan,
mätt på blommorna och trött på grönskan,
med vinets röda krans vid huvudgärden...


Nog är hösten vilsam och ställer mindre krav på oss. Det OK att göra just ingenting. Det blir en sådan dag i dag och det är också att göra någonting, fast svårt att veta när man är klar...

Startade med en dunderfrukost tillsammans med yngste sonen med flickvän. Den lär vara till kvällen...Har köpt en liten ljusslinga till köket som piggar upp ett mörkt hörn.


Höstens dag har ingen längtan mer,
dess fingrar äro obevekligt kalla,
i sina drömmar överallt den ser,
hur vita flingor oupphörligt falla... 


Det där sista som Edith Södergran skrivit hoppas jag väl inte besannas än på länge. Men flingor har fallit här i oktober förr och har väl redan gjort hos en del av er.

I kväll är det åter högtidsstund framför TVn. Nu när Poldark är slut njuter jag istället av Downton Abbey.

Ha en skön oktoberhelg och njut av höstens gyllene dagar.

8 kommentarer:

 1. Så fin du är i håret, både till färg och form! Jättefin bild på dej! Ljuvliga höstbilder har du också fångat - åh, så det lyser om träden! Jodå, jag gick i färganalys och det visade sej att jag var "höst" och det blev ett evigt jagande då efter de rätta färgerna, men just den hösten var det modernt med blått och svart, och det gick knappt att få tag i några höstfärgade kläder, som tur är var vi på turné till frankrike, där var det inte lika strikt färgskala, utan man kunde lätt hitta vackra höstfärgade kläder! Nåja, numera har jag väl mest svart, men höstfärger är alltid vackra!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Min pappa har haft biodling...inte så stor men mysigt var det....för det var då han var "yngre" och pigg och alert och hade mycket härliga idéer...nu är han snart 91 och minnet sviktar och han har haft en stroke för två år sedan...men det var tider det, på 70 och 80-talet tycker jag iaf ;)))......romantiker som jag är, hihi....
  Så fin du blev i håret ;))
  Ha en fin helg!!
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Kul att se dig!
  Jättefin frisyr har du, känns alltid skönt att få iordning på håret.

  Ljuvliga höstbilder du visar.
  Gillar också dessa höstfärger..............jag kanske också är en höstmänniska då.........

  Önskar dig en fortsatt fin helg nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Hej på dig! :-) Trevlig att se dig. Så fina fotografier du visar på höstens färgprakt. När naturens och trädgårdens sommarkappa är bytt på en färgglad höstkappa. Fin söndag till dig. Kram

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att få en bild på dig, hej hej :) Hösten är verkligen vacker när solen skiner och löven skiftar i alla färger.
  Ha en fin måndag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 6. Jag är mångsysslande och kreativ människa!


  Jag är en mångsysslande krativmänniska. Kattälskande, hundälskande, djurälskande småtokig 50+tant som inte kan låta bli att inspireras av allt som verkar roligt, intressant och utmanande. Jag gillar att pyssla och göra smycken, skriva, läsa, måla, teckna, sy, virka, klappa katterna, hålla på med datorn och en massa annat - tiden räcker inte till för allt. Min sämsta gren är ordning och reda, städa på freda' - men kaosforskning ägnar jag många timmar åt.
  pyssel, läsa, skriva, måla, teckna, sy, skapa, dator, psykologi, antropologi, kvantmekanik, astrologi, djur, en massa annat. Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m. Att vara annorlunda liv med diagnoser! Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Har Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda! Har varit mobba hela min barn, ungdom, halva vuxna liv. Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m. I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. För samarbete kontakta mig på min E-mail: mia2@home.se Blogg: annorlundakvinna.blogg.se .............. Välkommen till min blogg. Här kommer du att få läsa om hälsa,träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

  Intressen

  SvaraRadera
 7. Hej hej härliga höstbilder :) även kul med lite nytt i sminkväg,föredrar själv de tonerna året om!! så sant som du skriver man känner sig som värsta boven om o i fall man skulle råka gå ut ett ärende för man är ju "sjukskriven" men det är en väsentlig skillnad på att vara i jobb och i ansträngning under många timmar,till skillnad från att sitta i en stol (att man dessutom blir fin på köpet gör ju inget :) kram o krya på dig/Jessica

  SvaraRadera
 8. Hatten av. Guldstjärna till dig. Jag har varit på många fina bloggstationer denna veckan. Detta måste varit det bästa hitintills. En bra mix av tilltalande text och underbara bilder. Höstkramar från Bosse

  SvaraRadera