torsdag 8 oktober 2015

Ljusglimtar

Jag får ta till vara på de ljusglimtar jag kan få här inifrån sjukstugan. Jag var tydlgen inte ensam om att bli sjuk efter resan och några var faktiskt sjuka redan där. Huruvida det har med aircondition i rum och på flyg låter jag vara osagt. Vi använde inte vår på rummet för det var lagom varmt som det var. Jag brukar känna av lite i bilen genom att jag blir hes. På flyget var det lagom varmt också för en gångs skull. Gången innan satt vi insvepta i plädar och frös men inte blev jag sjuk för det inte. Ja ja, någon elak virus var i farten och jag blev drabbad. I natt fick jag dessutom öroninflammation. Men nog klagat om det.
Jag har inte gjort några höstarrangemang varken inne eller ute. Har bara plockat fram några batteriljus som får lysa upp i TV-rummet.
Lite ljus på en bricka och det känns rätt bra att mörkret kommer tidigt.
Lyser upp och gläder mig gör också denna lilla kornettblomma som blommat oavbrutet hela sommaren. Jag har visat den förut. 
Vi gjorde ju en liten utflykt i söndags och då körde vi förbi en obemannad blomsterkiosk. Där finns massor av färdiga buketter, bara att ta för sig, lägga pengarna i en låda eller swisha över pengar. Dessa dahlior hade en så vacker ton av lila.
På samma plats fanns på 80-talet stora blomsterodlingar med självplockning. De flesta blommorna var lämpliga att torka. Ja ni minns väl alla furuskåp med högar av torkade blommor på. Minns att det var en fröjd att gå där i ett hav av blommor i alla färger och känna alla dofterna. De torkade blommorna som senare föll i smulor tror jag inte att jag saknar.
Där fanns flera olika liljor, både doftande och icke doftande. Valde denna skönhet.

Vasen är ett loppisfynd, fyndad på ett förfärligt ställe med bara s k i t. Men jag lyckades hitta denna för en 50-lapp. Ofta fanns de i par och glaset tror jag kallas flussglas. Jag har en liknande till som min mor haft sedan hon var liten och fick den i present.
Tänk att jag tycker det är så jobbigt att vara hemma och vara sjuk. Ska helst vara jättesjuk så jag inte ens kan läsa en bok. Börjar jag tillfriskna känns det som om jag måste göra något av tiden istället för att bara vila och jag plockar fram jobbgrejer. Därför är det bra att jag har ett litet stickprojekt bredvid TV-soffan så jag kan ta några varv när rastlösheten slår till.

 Nu ska jag göra dagens lilla drink. Nej tro inte att det är semestervanorna som sitter kvar. Jag dricker honungsvatten med riven ingefära och vitlök. Man får inte direkt några kramar resten av dagen om man säger så. Men tron gör ju sitt kanske. Sämre blir jag inte av det.

Till helgen skulle vi besöka vänner i Västergötland. Får se hur det blir med det. Hur som helst så längtar jag ut till solglimtarna jag ser där utanför fönstret, men tills dess får jag njuta av de ljusglimtar jag har här inne.
4 kommentarer:

 1. Men så många fina ljusglimtar du bjuder på. Tackar! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Trist att bli sjuk efter en så härlig resa! Hoppas att du kryar på dej och att du hinner njuta lite av hösten som är nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Mysiga bilder och fina blomster ;))...tråkigt att vara sjuk...jag vet hur det är att ha öroninflammation...det har jag haft och jädrans vad ont i örat jag hade !!!....hoppas du snart piggnar på dej !!......du får mysa till lite och se Idol ikväll du med, hihi...
  Kramis bia

  SvaraRadera
 4. Så fiffigt med en blomsteraffär med självservice! Här har vi brödbutik med samma service och även ägg och grönsaker på ett annat ställe i närheten. Det känns trevligt!
  Krya på dig!
  Ha det gott, Ann

  SvaraRadera