tisdag 15 december 2015

Lyxstund

Visst är det underbart att då och då ta sig ett bad. Vi byggde om vårt lilla badrum för några år sedan och jag är så glad att vi trots att det är litet valde att ha ett badkar. Slöseri med vatten...jag vet, men det blir inte så ofta försvarar jag mig med.
Så avkopplande att tända lite ljus och gärna läsa någon blaska (ha ha...o plaska)
Varje gång jag unnar mig detta tänker jag att jag borde göra det oftare.
Jag valde svart och vitt eftersom jag tycker det är vackert. Ofta är badrum annars kanske i blått och vitt. Vårt gamla hade gulgrönt kakel!!! Ni förstår att man kunde tala om make over...
Loppisinredning för övrigt och med gardin som draperi.
Hyllan skickade jag efter.Med tanke på att jag är uppvuxen (nästan fram till tonåren) utan badrum så är det fortfarande en lyx för mig. Tro det eller ej, men i småskolan fanns längst ner i källaren ett rum med kanske 6-8 små badkar där vi små barn fick bada. Fröken stod med plastförkläde och höll i duschen när vi köade för den allt mer kallare vattenstrålen. Var det bättre förr? Skulle inte tro det...
För övrigt rusar tiden och snart är det jullov. Eller panikfart på julbestyren som inte hinns med nu snarare. Och så det där envetna i bakhuvudet att jag borde börja memorera texter lite för att kunna vara ledig på kvällarna när vi börjar våra repetitioner.
Skulle inte göra några julkort i år tänkte jag, men det är ju så kul så det blev några iaf. Har några som jag vet uppskattar att få just julkort så lite behåller jag den traditionen.
Ha det gott och låt inte julstressen ta över.


6 kommentarer:

 1. Vilket vackert och inbjudande badrum ni har! Det ser verkligen härligt ut med tända ljus och fina små saker att fästa blicken på! Jo, ibland saknar jag ett badkar, men de gånger jag har haft det har jag knappast badat en enda gång....men det är härligt att tänka sej!
  Ja, julkort skriver jag också, men hinner inte, eller har inte lust, att göra egna pyssliga längre! Så fina du har gjort!
  Ingen stress här, bara en konsert kvar på tisdag, sen har jag också jullov!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Det är väl trevligt med julkorts traditionen, även jag försöker behålla den ännu ett tag, fast jag skickar även sms.
  Vilket vackert badrum du har, så mysigt med ljusen, ja man behöver koppla av med bad det gör en människa lugn.
  Vi har bara dusch, men ett spa ute på sommaren, alltså ett badkar med en massa mysljus m.m. det använder vi en del.
  När jag var barn kunde vi gå ca 300 m till en bastu med dusch som tillhörde den fabriken som min far jobbade på. Alla anställda som inte hade tillgång till eget bad fick använda det. Såen gång i veckan blev det en rejäl tvagning, det var inte dåligt det, sen hade vi utedass. Så man har vett att uppskatta vad man har nu, men de som aldrig prövat på att gå ut på vintern fattar inte innebörden.
  Jag håller tummarna för er alla med eran revy, hade velat se den.

  Sköt om dig RosMarie, kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte kunna leva utan badkar. Det är det enda som kan värma en ordentligt när man har varit ute en kall vinterdag.
  Jag tänker varje år att jag ska göra egna julkort, men det blir bara inte av.
  Ha en toppen dag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen mysigt ut!
  Här i UK använder man badkar mycket mer än i Sverige. Mitt senaste inlägg handlar också om badkarsbad, fast lite annorlunda, hi,hi!!
  God Jul! Nadolig Llawen!
  Önskar Lena från Wales

  SvaraRadera
 5. Mysigt där i badrummet ;))...vi har också badkar, men vi ska göra om badrummet framöver och då ska vi ta bort det...vi badar sällan, men det är ändå mysigt att ta ett skumbad lite då o då ;))..har skicka fem julkort i dag ;))....vi får mindre och mindre för varje år...nu när dom flesta smsar...tråkigt tycker jag.
  Kram bia

  SvaraRadera
 6. Härligt med ett julbad och snyggt med svartvitt!
  Vilka vackra julkort du gjort, så kul att få och även göra dem.
  Kul att den traditionen bevaras lite tycker jag!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera