fredag 17 juli 2015

Nu är det gott att leva

Ja nu känns det mycket bättre när solen är framme och vädret är betydligt behagligare även om det inte är någon direkt värme att tala om. Men man kan hitta en plats vid en vägg eller så och då är det härligt. 




Har frossat i jordgubbar i år och köpt lite och lagt i frysen också. Väntar nu på att de amerikanska blåbären ska mogna så jag kan åka till självplockningen och frossa lite i blåbär också. Gå och leta i skogen är inte riktigt min grej numera. I morgon ska jag testa en jordgubbstårta av digestivekex, karamelliserad mjölk, jordgubbar och grädde med dajmbitar i. Mellansonens sambo fyller år så han undrade om inte jag kunde bjuda på något gott till fika i morgon. Annars har ju alltid fläder varit sommarens absoluta måste. I år har jag haft lite beslutsångest och velat fram och tillbaka huruvida jag skulle göra någon saft eller inte. Så läste jag ett blogginlägg av Klimateriehäxan som också bestämt sig för att inte göra denna saft. Kom fram till att hon har nog helt rätt. Jag menar hur mycket socker är det inte liksom och vem kommer dricka mest? Sonen som bor trettio mil härifrån vill ha, men hur ofta är han hemma? Och man kan ju köpa en flaska vid speciella tillfällen...eller? Jaha, så läser man Bittans blogg om hur hon självklart gör sommarens dryck nr 1...flädersaft. Och med jordgubbar i! Kommer det en enorm värme med torka eller ett häftigt regn i det närmaste löser sig frågan automatiskt och jag slipper bestämma mig.




Annars är väl besluten så här i semestertiden inte så brutala direkt utan handlar mest om frågor som "ska vi äta frukost ute eller inne", "ska vi sitta på framsidan eller baksidan" eller om tvätten ska hängas ute eller inne. Vad ska vi äta är väl en annan återkommande fråga. I dag lämnade vi den turisttäta lilla staden och åkte till en annan närliggande stad och strosade runt lite. Fyndade ursnygga byxor för 140 kr som kostat 399 tidigare. Köpte med oss en burk räkor och gjorde räkmackor som avnjöts hemma i trädgården sittande på de  nya reafyndade stoldynorna. I kväll åt vi vår nya snabbmat...bananpannkakor.




Såg denna soppskål i fönstret till Erikshjälpen. Ni förstår ju hur det slutade, men den blir jättefin till de vita soppskålarna.




Så här blev grytlapparna jag sydde åt väninnan som beställde en massa grejer till sin dotters bröllop. Det var så kul så jag tror det får bli ett par till mig själv också. 




Jag frossar inte bara i jordgubbar utan också i rosor. Sätter dem i vaser lite varstans.




Just nu sitter jag i lusthuset och skriver. Bjuder på några bilder från solnedgången i går kväll. Nu smattrar regndropparna mot taket. Rätt mysigt att sitta här om man inte tänker på att man ska gå härifrån sen...var sol när jag gick hit.




Vi har ingen värme här inne men det är bara att tända lite ljus så blir det varmt. Har hur många ljus som helst här. Häftigt att tända upp massor av ljus i augusti när det är mörkare ute än nu.




I morgon tror jag faktiskt att jag ska gå fram till stan och trängas lite med turisterna. Finns några mysiga platser och affärer som jag inte tittat in i på evigheter, man turistar ju sällan på hemmaplan. Blir det tid över har jag planerat in att ta fram akvarellfärgerna, något jag inte gjort på säkert två år. Har alltid en liten längtan någonstans där inne.



I kväll är himlen grå och regntunga moln ligger över vattnet. 




Nu öser regnet ner så det blir inte några bilder bakom buskarna ikväll...




Nu börjar ljusen värma och pläden är framme. Ifall det inte hjälper kom Friherren in från regnet med en liten whiskey...kanske dumt och chansa...salut!




11 kommentarer:

  1. men åh så vackra dom två sista bilderna var...känns som det skulle vara i sydligare breddgrader ;))...ingen värme här heller....18 som bäst idag, sol men ingen värme...i morgon kommer regnet...vad är det här för sommar ???!!! härligt med whiskey i den här "kylan"....ha det gott och trevlig helg!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sydligare från dig sett är det ju ha ha... Trodde dagen idag skulle ge lite värme men icke sa Nicke, bara att försöka göra det bästa av dagen ändå.
      Kram

      Radera
  2. Vilka superfina bilder från solnedgången! Skönt att ta det lite som man vill när man har sommarledigt!
    Vill man inte göra fläderblomssaft, så gör men det inte, så är det med den saken! Bra val där!
    Snygg grytlappar du har sytt!
    Själv tycker jag sommaren har en utmärkt temperatur - hettan är inget för mej, jag njuter när solen är framme och av svalkan också!
    Fortsätt du och njut och kanske trängas lite med turisterna där i krokarna!
    Allt gott!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vilka bilder skulle det inte bli om det vore med annan kamera än mobilen...det är verkligen underbart! Nej det blir nog ingen saft ha ha... Nja lite varmare vill jag nog ha men inte nödvändigtvis som det var för ett tag sedan...
      Kram

      Radera
  3. Häftigt! Det gick att skriva på din blogg. Tidigare har min text försvunnit bort. Jag ska med andra ord skriva från SolBo Förlag. Det där lusthuset skulle jag vilja ha. Här blir det också otroligt mycket bär under sommaren. Jordgubbar och amerikanska blåbär är kanon. Äta inne eller ute är också här en ständig trivial fråga. Det har regnat i natt, men nu lyser solen och det kommer att bli lunch utomhus. Ha en bra helg. Kram Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att få dina kommentarer. Ja jag är lycklig över att ha lusthuset, det bästa med hela placet här. Bara så kort tid...men underbart är ju som alltid kort. Kaffe serveras i lusthuset om vägarna skulle bära här förbi...
      Kram

      Radera
  4. Hej måste börja med att säga,vilka fina bilder!!! du måste ha en fin kamera :) ser så mysigt ut hos dig..och vilka gulliga grytlappar du sytt..roligt när någon efterfrågar det man själv tillverkar..Önskar dig en fin forts på helgen <3 kram Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog motivet det handlar om...kameran är min mobil. Det knasiga är att det ligger en systemkamera här hemma som ingen hunnit/orkat ta tag i och lärt sig använda. Jag gick en kortkurs men då var det fel på kameran så det blev som det blev med det. Nu är den lagad men, men...
      Ha en skön helg du också!
      Kram

      Radera
  5. Vilka vackra bilder! Både på rosor, jordgubbar och solnedgångar. Jag har gjort flädersaft i år, det är första gången mina fläderbuskar blommar så jag är överlycklig. Andra satsen jag gjorde frös jag in, då håller sig saften längre och man behöver inga konserveringsämnen. Tänk att nu är det mörkt igen, konstaterar det när jag tittar ut genom fönstret, dags att knyta sig.
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  6. Så många vackra fotografier! Fin sommarblomster och underbara naturbilder. Visst är det härligt att få frossa i jordgubbar. Det gjorde jag också igår. Svårt att sluta äta för att det är så gott. Fin ny vecka till dig! Kram

    SvaraRadera