söndag 11 oktober 2015

Nu krävs tålamod

Ja nu krävs det mycket tålamod från min sida. Är väl sällan sjuk så när jag väl blir det är jag otålig och vill att det ska gå över direkt liksom. Men nu har jag fortfarande rejält ont i halsen och svårt att svälja, samt öroninflammation på BÅDA öronen. Känns som om jag satt vinkorkarna i öronen. Nu blir det till att kontakta min vårdcentral det första jag gör i morgon. Bara de inte säger virus och inte har någon medicin att ge.




Under alvedonens verkan och med hjälp av min rastlöshet fick jag ett ryck i fredags och bytte snabbt ett par gardiner och några dukar för att få till lite höststämning i huset.
Tog fram ljusstakarna där glaskuporna är från ett par lampor för fönster, fyndade på loppis. Jag har tagit bort alla elgrejer och konstigt nog passade de precis i ljusstakarna. Tycker de har härliga höstfärger och lyser fint med värmeljusen i, som även de passade precis. Blomvasen är även den ett loppisfynd med fina höstfärger och passar bra till loppade duken.




Madonna med lite gyllene toner fick sin plats här bredvid. Kul att flytta runt lite. Blir som nytt fast gammalt.




Bytte från vita gardiner till linnefärgade här i vardagsrummet. De har hängt med i många år. Lägger inte så stor vikt vid gardiner men eftersom våra fönster är lite fula här o där behövs de. Dessa är fyndade i Ullared av alla ställen, jag som nästan aldrig besöker det stället. Linnekuddar och linneduk fram.




Även i den delen av vardagsrummet där vi har matbordet blev det bort med de vita och fram med linnet. Blir lite varmare och mer ombonat med linnefärgerna.



Madonnan som stått i lusthuset har fått komma in och omringas av loppisljusstakar jag målat vita och slipat lite på.




På matsalsbordet tronar ängeln jag fick i somras av väninnan vars dotter gifte sig och jag fick olika uppdrag inför denna händelse. Ni som följt mig vet vad jag menar.




Här står ytterligare ett par ljusstakar av trä som jag fyndat och målat.




I TV-rummet blev det bara en ny duk, även den loppisfynd. Passade bra till bordet.

Ja så blev det lite mer höstkänsla ganska snabbt och enkelt. Det var ungefär vad jag orkade med den eftermiddagen.

Nu ska här ätas potatis och purjolökssoppa med lite baconströssel. Passerad kost är det som går bäst nu. Smoothie på banan och jordgubbar till kvällen.

Hoppas ni slipper höstvirusar och annat elände. 

Ha en fin vecka!


4 kommentarer:

  1. Trist att vara sjuk och eländig! Fint med lite mustiga höstfärger och naturfärgat linne är alltid vackert!
    Fortsätt krya på dej!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  2. Ser att du har lika sex kantigt bord som vi har ;))...ett ärvt bord från svärmor ;))...men nu har vi flyttat bort det, blev lite less på det, vi har ju en så jädrans massa saker här hemma...både ärvt och annat smått o gott.....vad gör man när man får ärva en massa !!!....fina saker som man bara inte kan gå till en loppis med....och kanske inte heller en antikaffär, för där är det liksom inte så intressanta saker....ja, ja...så är det...
    En del saker har vi naturligtvis sålt på antikaffär, men dom tar ju inte emot vad som helst....och blocket orkar jag inte befatta mej med, hihi...men vi får ju plats här hemma iaf, haha...
    Kramis bia

    SvaraRadera
  3. Nu har jag verkligen bloggat ner mig i dina inlägg och jag gillar vad jag läser och ser på bilderna. Så roligt att hitta bloggvänner med samma stil. Många av dina prylar skulle passa perfekt i mitt gamla hus eller det kanske också finns liknande här.
    Så trevligt att läsa om resan till Kreta . Har aldrig varit där men efter din berättelse skulle jag kunna åka dit på stört. Så trevligt boende och omhändertagande. Jag förälskade mig i Kalymnos redan på 80talet och har sen dess varit där ca 11 gånger. Genuint och mysigt.
    Det där med höstförkylning verkar ha drabbat många. Var själv hostig för en vecka sen och har en väninna som ligger med hög feber och hosta. Hujedamej. Jag kan bara säga ...te med färsk ingefära och honung. Känns i alla fall lite skönare ett tag.
    Krya på dig . Och jag lägger dig i min blogglista så jag inte missar nåt.
    Kram på avstånd //Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Välkommen! Så härligt att få ha ett gammalt hus. Tyvärr har vi ett 60-tals hus som jag lite elakt kallar "kärringhus", men jag inreder det med loppisfynd och gamla prylar så någon 60-tals känsla finns här inte. Jo jag har druckit Kan Jang, honungsvatten med ingefära o vitlök o kanske det hjälpt en del. Nu är det hörseln som är värst. Annars kan ju vi kvinnor välja att höra det vi vill höra, men nu hör jag ju inte det jag vill höra...
      Kram

      Radera