onsdag 23 december 2015

En riktigt God Jul

En riktigt God Jul önskar jag er alla. En önskan om att ni alla får ha nära och kära hos er, det som är det viktigaste. Inte om ni får den exklusiva julklappen eller om skinkan blev så där perfekt och knäcken lagom hård. Själv gläds jag åt att få samla familjen och ha alla sönerna hemma på julaftonen.




I mitt förra inlägg skrev jag om mina små "måsten" som ändå är sekundära och går naturligtvis att skaffa på annat sätt. Jag menar det där med färskt bröd.




Inga sju sorters kakor här inte, men väl kanelbullar, vanliga frallor och en sort med lite mer nyttigheter i.




Och så de där röra-ihop-limporna med hasselnötter, russin. fikon och en massa andra fröer.




Saffransbiscotti med mandel är också så gott både till kaffe och glögg. Ja det var julbaket det och tidsschemat höll skapligt. I dag ska jag bara göra fröknäcke och då gäller det nog att göra två plåtar skulle jag tro.




Det var mer än härligt att provsmaka biscottin tillsammans med lite vit glögg framför TVn efter en lång dag innehållande både julavslutning, personalfika, julklappsinköp, handlande av julmat och limp-och biscottibakandet.




Tur man har ljuskällor lite varstans så mörka som dagarna har varit. Men nu kära vänner firar vi! Det har vänt! Ljuset kommer åter!




Tycker min lilla ljusram jag fyndade för 35 kr är så fin. Blev ju något helt annat än den adventskalender den var avsedd till.




Och så fick änglarna komma fram ur skåpet och spela lite för oss.




Nu blir det till att fixa lite med mat inför morgondagen. Goaste sillen ska göras, tzatziki och en annan röra med soltorkade tomater brukar uppskattas och skall blandas ihop och så den supergoda jultårtan. Därefter lite kompleternde inköp innan julklapparna ska slås in. Det blev som en enda "do-lista" men ni känner väl igen er och vet hur det är. Hoppas så på en mysig uppesittarkväll med kanske lite godisbakande tillsammans. Bingolotto hoppar jag över. För er som försöker leva med mindre socker kan jag tipsa om en sida "Baka utan socker" som har många recept som man kan testa.


GOD JUL!

7 kommentarer:

  1. Mums för nybakat bröd ;)
    Nu åker vi till mina föräldrar en sväng idag...sen blir det uppesittarkväll förstås, hihi...
    Önskar dej en GOD JUL
    kram bia

    SvaraRadera
  2. Det måste kännas härligt när dina rara söner kommer hem! Då känns det säkert alldeles extra roligt att få fixa och dona med både bakning och annat gott! Det ser otroligt smarrigt ut, det som du har bakat!
    Jag kan tro att det blir uppskattat!
    En riktigt god och skön JUL önskar jag dej också, och glöm inte att hälsa! :)
    Julkramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Kära tider vad du har pyntat och gjort fint, bakat goda bröd,
    sådana gillas här oxå. Har även köpt speciella finska bröd av den finska-bilen och det är vårat måste, hi hi . . .
    Vi firar jul i Norrahammar hos lilla familjen, självklart !
    Det ska bli så kul, de bästa julklapparna är att få vara tillsammans med familjen, min är stor så det går inte att samla alla så ofta,
    men vi är med varann på skype m.m.
    Önskar även dig Rosmarie en fridfull god jul.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  4. Härligt med gott bröd till jul!
    Ha en riktigt god jul!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  5. Önskar dig en riktigt God Jul, RosMarie
    Kram Petra

    SvaraRadera