söndag 21 september 2014

Dagen H

Kan det måhända vara så att det är dagen H då hösten gjorde entré på riktigt? Jag är glad att jag njöt för fullt av värmen i går. Känns nästan overkligt att gårdagen var så fin när det ser ut som det gör idag. Jag är också glad att jag inte bor i Kiruna, det är säkert fint där, men att vakna och se snö utanför fönstret! Det blev städning hela dagen vilket verkligen behövdes. Nu känns det bra att tända myslampor när skymningen kommer tidigt.
Nu vill jag inte riktigt släppa greppet totalt om sommaren så jag visar lite blommor vi fortfarande njuter av.
Några rosor fanns kvar intill väggen. Tänk när där var fullt av rosor.

Olivträden är så fina i år. Nu gäller det bara att få dem att överleva vintern. Förra året gick det bra. De stod i lusthuset och där blev inte så kallt som året innan då två olivträd dog. Med tanke på vad jag såg i trädgårdsbutiken vi besökte förra helgen så är det ju en hel förmögenhet vi har i dessa olivträd...Det här är nog nära två meter högt. Var ganska spretigt och tunt när Friherren köpte det för en mycket ringa penning, vill minnas att det var 25 kr. Mysigt att ha det i ett hörn av altanen.
Där står också ett par stora murgrönor som brukar få övervintra i garaget. Är alldeles för stora att ha inne.
Så till helgens lilla arrangemang. Inget höstligt ännu. Underbara luktärtor, mullbärsblad och murgröna.
Önskar er alla en bra start på veckan.

1 kommentar:

  1. Förstår att dina växter trivs i växthuset...måste vara toppen att förvara olivträd och dyl. där över vintern. Själv har jag slutat köpa olivträd för dom överlever aldrig vintern här hemma hos mej ;(...tappar bara bladen...
    Kramis bia

    SvaraRadera