söndag 28 september 2014

Röstgympa

Ja det kan man kalla träningspass. Övat sånger med bästa kören från tio till fem. Jodå, mat o fika emellan förstås. Men man märker att det är med rösten som med all annan motion...färskvara. Går inte att leva på gamla meriter, det är dagsformen som räknas. Så nu blir det till att öva inför kommande konserter. Fick noter till Händels "Hallelujakör", undrar just hur det ska gå... Då går det nog bättre med Beatles och ABBA-låtarna. Vi sjunger ju även opera och operett och till våren schlager igen, så man kan inte klaga på variationerna precis. Lägg till lite gospel också...glömde jag något? Ja, visor finns med också och alla julsånger naturligtvis.Detta är min körväska som alltid är laddad.


 Plockat fram mina höstljusstakar igen.  Glaskuporna är omgjorda fönsterlampor fyndadade på loppis. Var precis lagom för ett värmeljus. Fina höstfärger i glaset. Det börjar bli allt vackrare ute nu och löven antar nya nyanser. Hade varit perfekt att vara ute och ta foton med systemkameran. Nu blir det som vanligt på fotokursen i morgon...kameran har legat i väskan sen förra måndagen.
     Ha en fin vecka och tänd några ljus.
3 kommentarer:

 1. Det är roligt att sjunga i kör, har jag också gjort men det är många år sedan nu :-)
  Ha en fin söndagskväll! Kram Paula.

  SvaraRadera
 2. Att sjunga det är livets fröjd. Så roligt och trevligt för dig och andra som får lyssna till ljuva toner. Tyvärr sjunger jag inte i kör, hade gärna velat göra det, men vet att det kräver mkt tid och träning som allt annat. Man måste prioritera, kanske någon gång längre fram kan tänka mig det. Men så länge sjunger jag själv, nej inte bara i badrummet, *fniss*
  Igår gick jag själv på bio och såg 'Billy Elliot', han som hellre dansade balett än boxades. Det var en musical direkt från London - genom Stockholms operahus.
  Eller något sådant, vet ej hur jag ska förklara, men du kan säkert googla eller läsa på nätet om det. Den var tre timmar lång, med en fika-paus på ca 15 min, pris 250 kr.
  Ja dyrt, men värt varenda krona, ja den var otroligt bra, jag var glad och nöjd hela kvällen, gick som på moln (eller dansade på moln), hi hi . . . . .
  Skulle man se den i London 'live' ja då blir priset ca 800 kr + resan, stor skillnad.
  Bara jag hör musiken till Svansjön får jag gåshud, eller rent ut kan jag börja fälla tårar.
  Ja jag är en lipsill . . .

  Du har så mkt vackra saker - prylar och pinaler i ditt hem, så jag blir helt överväldigad.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. Att motionera är ju också en färskvara...ungefär som att sjunga ;))
  Vilken fin körväska;)
  Kram bia

  SvaraRadera