tisdag 9 september 2014

Det var som sjutton

-hundratalet där ute i Nyckelviken. Ja det var där vi tillbringade större delen av söndagen innan det var dags att styra hemåt igen. Vi var redo redan halv tio på förmiddagen och stod där i dörren och såg tveksamt på varandra. Ska vi ta med någon tröja eller...?  Det borde ju varit läge för en tröja en septemberdag som denna, men vi trodde på repris av gårdagen och stegade iväg med bara armar och sommarkläder.

Vi tog tunnelbanan in till Slussen och så buss ut till Nacka där vi sedan promenerade ner till Nyckelviken och Nyckelvikens herrgård där det var öppet hus.Hur härligt som helst att vandra på grusvägar och skogspromenader, för att till slut komma fram till denna vackra plats. 

Lite speciella färger på huset men det var väldigt vackert mot de omgivande träden.
Här inne i det vackra biljardhuset satt vi och lyssnade på både föredrag och musik. Solen sken så vackert genom bladverket. Som ni ser skymtar det några kvinnor där inne.

Så här såg de ut i sina fina kläder.

Visst är kläderna vackra! Men man finge inte ha bråttom på morgonen när allt ska på. 


Här fanns som ni ser väldigt mycket vackert att titta på, men öronen fick sitt också.
Både musik, sång och fängslande berättelser.

Som om inte allt detta var nog fanns det också många blommor i trädgården.
Men underbart är som alltid för kort och till slut var det dags att lämna denna vackra plats och vandra tillbaka till busshållplatsen.

Märkligt nog såg vi denna dag både kopparorm, jättevacker groda och en liten mus. Inte alla som ser det när de reser till storstan.

Nu är man åter till verkligheten och modern tid. Just i dag hade jag gärna levt där på herrgården på 1700-talet istället. Datastrul på jobbet och alla sparade dokument försvinner, hur kul är det liksom? 

    Lev väl där ute och ha det gott!
3 kommentarer:

 1. Tänk, att ni hamnade rakt in i 1700-talet - bara så där! :)
  Nyckelviken är verkligen ett helt underbart ställe! Där kan man strosa omkring i timmar. Har själv varit där med skolan (Skeppis). Då gick vi dit med en av skolans båtar och la till vid ett berg.
  Ja, tänk så många vackra platser det finns både i och strax utanför Stockholm!
  Visste du att man har spelat in (SVT) sommarpratarna där på Nyckelviken? Du vet, när de äter middag och pratar...!

  Trist när inte datorer funkar och förlorar man dessutom dokument är det extra retfullt! Hoppas att det har löst sej!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Aha...kommer ihåg att jag tyckte det var så vackra rum. Ja det var en helt underbar helg och tur hade vi som kom just den helgen med så många aktiviteter i utemiljö. Nästa gång jag besöker Stockholm är det nog aktiviteter inne som gäller...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Åh va trevligt det måste ha varit ;)...där skulle jag också ha velat vara ...gillar sånt!
  Ha en fin kväll!
  Kramis

  SvaraRadera