tisdag 16 september 2014

I bagaget

med hem från Östregård var det ja. Som tur är far vi omkring i en bensinsnål liten sittochstigautvänlig pensionärsbil. Då tänker jag på det lilla, lilla bagageutrymmet. Flera gånger har inköp fallit på att det helt enkelt inte finns plats i bilen. Men helgens fynd fick plats...gick att plocka isär...
Börjar med ett litet vacker fat för ynka 20 kr. Nu ska jag inte behålla detta själv utan min svärdotter ska få det. Vet att de har ett ovalt fat med samma motiv så nu letar jag fler åt dem. Brukar dyka upp här och där.
Nästa fynd lär jag inte heller behålla. Mellansonen ska flytta ihop med sin flickvän i månadsskiftet och de spanar efter saker till sin lya. De har redan satt klorna i en spegel jag fyndade och fixade till i somras. Nu hade jag inte hittat någon plats för den ännu...möjligtvis i det rum som blir tomt. Men det är bara roligt att de har intresse för lite återvinning och inredning i egen stil.

Oj, vad ska hon ha den där till, kanske någon undrar. Ja se det vet man aldrig. Men billig var den och det finns säkert en plats för den. En liknande fick pryda toppen på lusthuset.
Den här ska nog få ha sin plats vid ytterdörren på utsidan. Nu har jag en tavla jag gjort med texten "ta mig till havet" och den passar väl inte in så bra vintertid. Här får det bli olika text efter tid och humör kanske.


Lite spets hör ju till också. De små linnepåsarna för 5 kr styck får väl fyllas med lite väldoftande lavendel. De små rosorna i silver får bli juldekoration på vitmålade trädgrenar till jul hade jag tänkt. Hittade också en sån där ritad duk med tillhörande garn för 20 kr. Kul att brodera ibland. 4 nya trälådor för 20 kr styck köpte jag också. De var nya och sådana där man har i hyllsektioner. Ska målas vita och dekoreras med någon text. Herre gud, jag borde vara pensionär så jag hann med alla projekt. Å andra sidan har de heller ingen tid har jag märkt...hm...


Ja så var det ju det där som gick att ta isär... Alldeles vid utgången när vi betalat och passerat faller blickarna på detta. Äh...vilken rolig sak. Men var skulle vi kunna tänkas ha den? I källaren naturligtvis. När källaren blir i ordning och inte det ständiga kaos som råder nu. En utopi kanske. Kommer troligtvis att målas med chalk paint och slipas till så svarvningen syns.

I dag hade morgontemperaturen sjunkit ner under 10 grader men fram på dagen var det lika underbart igen. Jag lever i sommaren ännu. Ut på altan när man kommer hem från jobbet, helt fantastiskt. Men snart är det väl slut på alla barfotadagar, så jag köpte sockar idag bara utifallatt hösten slår till.
Tittade då in i den nyöppnade Panduroaffären, en ny frestelse i bygden. Som öppningserbjudande fanns dessa burkar för 59 spänn tillsammans. Klart de fick följa med hem. Passar bra i mitt arbetsrum.
Redan halvvägs genom veckan i morgon. Funderar redan på helgens utflykt. Skulle tro att den blir på nära håll men mycket fin om vädret behagar fortsätta som nu.

Men tittar väl in här innan dess.
Ha en fortsatt skön vecka.

2 kommentarer:

  1. Härlig saker du fyndat...du skulle nog ha kommit till min loppis du....synd att du bor så långt ifrån bara....här går det nämligen väldigt dåligt....folk både går och åker förbi, men tycks inte fatta att det finns en loppis här på gården, fast det står en stor skylt vid vägen...eller så är dom bara inte intresserad av loppisar, haha....det kanske är så det är ;)...men från början gick det skapligt...förstår ingenting ?!!....önskar dej en trevlig helg, med eller utan loppisbesök, hihi....
    Kram bia

    SvaraRadera
  2. Jag tror det vore lönande för dig att ha mig som kund...ser ju liksom du vad det kan bli av alla dyrgripar som ligger där...Blir nog inget loppisbesök denna helgen, tur är väl det. Har lovat hänga med en kompis på onsdag...Måste ju börja få tid att fixa till alla grejer som ligger också... Ha det gott själv!

    SvaraRadera