måndag 15 september 2014

Snacka om prylar o pinaler...

Ja det kan man verkligen göra när det handlar om helgens utflyktsmål.
Vi tvekade lite över om vi verkligen skulle ge oss ut på en tur även denna helgen. Jag menar, denna sommar har bara inneburit uteliv och absolut inget inneliv eller avbockning på göra-listan. Men när solen skiner är det svårt att inte tillåta sig att bara ta tillvara ögonblicket som är.
 Vi drog iväg ner till Öhr utanför Växjö och Systrarna Skogströms lantcafé där vi fikade och tittade på alla gamla saker och  prylar. Där fanns många små krypin och vrår att sitta i. Hade gärna fotat lite mer, men där var alldeles för mycket folk för att jag skulle kunna kliva runt och fota.
Alldeles bredvid finns Klockaregårdens trädgårdsbutik. Där kan man gå omkring länge och titta på vackra växter, rostiga trädgårdsdekorationer och andra vackra ting.På en ganska liten yta kan man traska runt på gångar och se olika miljöer och alla sorters växter, allt från kryddor till stora träd.
Många härliga små sittplatser och rostiga klätterställningar.

Vem vill inte ha den här stolen i sin trädgård?
Eller den här paviljongen och dessa krukor?

Ja drömmarna blev många...men allt har ett pris och inte direkt efter min plånbok kanske...
Lite tips om vilka träd vi ska plantera i vår trädgård fick vi iallafall.

Där fanns också innebutik med många fina krukväxter, flera som jag inte sett på många år. Numera har ju blomsteraffärer alltid många andra inredningsprylar, så och denna.
Fanns mycket "vill ha" där...men ibland är titta och njuta nog, samt stjäla idéer.
Fanns många fina höstarrangemang, men det är fortfarande inte läge för det här hemma. Mina sommarblommor är fortfarande så fina och blommar alldeles hejdlöst.

Därefter for vi vidare till Moheda och alla loppisälskares stora Mecka: Östregårds Antik och loppmarknad. Jag säger bara "my gaaad..." och då var det en riktigt lugn dag. Annars är det tydligen som Ullared, man köar in. Har varit där en gång tidigare. Det är hur mycket som helst, men bra ordning och blandning på både ren loppis och finare saker. Finns även en del nyproducerat. Priserna rätt bra faktiskt. Om jag gjorde några fynd?

Det får du veta i morgon...Ha en fin vecka!

2 kommentarer:

 1. Vilken inspirerande utflykt! Alltid väcker såna platser något till liv! Vilken ljuvlig trädgård och så många fina saker - både växter och möbler och annat!
  Undrar just vad du hittade! :)
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilket ställe!!...och vilken läcker stol..me like!!!
  Ha en fin kväll!
  Kram bia

  SvaraRadera