tisdag 23 september 2014

Uppåt väggarna

Ja så var den här! Hösten med regn, kyla och blåst. Känns rätt okej ändå efter denna sommar och underbara sensommar. Nu får tiden med innemys och pysslande komma. Yngsta sonen flyttar ur boet inom de närmaste veckorna, så det blir lite rotation i huset igen. Han flyttar inom stan så mammahjärtat brister inte itu. Känns kanske lite mer när sista barnet flyttar hemifrån, slut på en tidsepok liksom. Det lär bli tyst på sätt och vis.
Rubriken idag på mitt inlägg kommer sig av att jag tänkte visa lite av det som hänger här på väggarna. Det har varit mycket blommor och växter nu ett tag. Snart kommer änglarna att landa... Det här är roligt pyssel jag gjort någon vinterkväll. Änglar och madonnor finns det gott om i mitt hem.
Vacker dekoration köpt i vår bästa inredningsaffär här i stan. Var längesedan jag var där nu. Kanske bara bra, det brukat vara så mycket man vill ha där. Men ibland är det gott nog med lite inspiration.
På det gamla skåpet hänger också den här lilla mössan. Den använder faktiskt min äldsta son när han spelar luta och är klädd i sina 1600-tals kläder som jag sytt. Han lyckades hitta passande skor förra veckan när Operan i Stockholm sålde ut kläder och även lite skor. Det var hur lång kö som helst och han fick köa i 40 minuter, men tyckte det var mödan värt. Han köpte två par för en billig penning.Även detta hänger på skåpet. Skåpet har jag fått av en god vän som ärvde det efter sin moster. Problemet var att hon bor i ett gammalt hus med lågt till tak så hon kunde inte ha det själv. Förste ägaren var en prost långt ner i Småland. Hans foto står kvar i skåpet. Han ser väldigt sträng ut vill jag påstå, men han får hänga med.
Vid öppna spisen hänger detta. Ett resultat av trådarbetsperioden då jag gick och hade ont i tummarna för jämnan. 

På ett skåp i köket hänger detta snäckskal. Hade en period med sånt pyssel. Olika pysseltrender kommer och går. Först tänkte jag haka på gjuta-i-betong-vågen, men nu känns det nästan för mycket.
I köket hänger också detta fina set.


Strutar hör kanske julen till, men jag har några som får hänga med året runt. Dessa gjorde jag i vaxat papper som har vacker yta. Blir snyggt när man skrynklar det också eller river till råa kanter.

Kanske har ni hittat alla "jobbiga" sidor med pyssel, återvinning m.m. på facebook. Kanske gör ni som jag, sparar ner bilder och tänker att "det ska jag göra någon gång". Men det är kanske så att tanken på, drömmen om, planerandet, är lika kul som själva utförandet. 

Ja nu blir jag allt lite pysselsugen. Men det måste till en ordentlig städning och att få bättre ordning i mitt arbetsrum som nu mest ser ut som ett totalkaos. Knappast någon inspirerande miljö. Blir väl först vecka 44 då jag har höstlov.

Ha en fortsatt skön vecka.

1 kommentar:

  1. Änglar och Madonnor gillar jag också, fast just Madonnor börjar jag lessna på....men aldrig änglar, för änglar finns, det har jag fått bevis på ;))......ha en fin dag...nu ska jag dammsuga. Kram bia

    SvaraRadera