lördag 13 september 2014

Ljusterapi

Ja det får man snart börja med. Eller...jag började redan igår kväll i lusthuset. Tände massor av ljus och satt där i tystnaden och stillheten och virkade. Hur skönt som helst efter en som vanligt intensiv arbetsvecka.
Det där med att fota ljus är inte enkelt. Jag har ju börjat en kurs i att använda systemkamera, men jag är ledsen...det kommer inte att märkas här än på ett tag. Har precis börjat hitta av och på-knappen, samt börjat läsa lite i manualen. En utmaning att ta sig an men som kräver lite tid...och det var ju just det där med tid. Har alldeles för mycket jag vill göra och roa mig med helt enkelt.
Ni får hålla tillgodo med vad mobilkameran klarar av. Det jag vill förmedla är ju ändå känslan att sitta omgiven av levande ljus.
Efter jobbet igår hade jag tänkt åka till stan (den stora förorten till vår lilla stad...), men jag kom helt enkelt inte iväg. Vem vill gå i affärer eller köpcentra när det är sommarväder? Det var bara till att sätta sig i hammocken och ta en lååång fika tillsammans med Friherren. Lite städning, matfix och sedan en helkväll i lusthuset.

Idag trodde jag att jag skulle få mycket gjort, men det blev som det blev med det. Trög i starten och sedan skulle jag sy upp en klänning år svärdottern och sonen ville ha håret klippt. Matlagning och lite drag med dammsugaren...så var den dagen slut.
 Nåja, en liten sväng till favoritloppisen hann vi med. Några småfynd och go fika med hembakt bröd.

Den här tavlan har jag tittat på förut, men idag var det Friherren som ville ha den så nu står den på tavelhyllan i sovrummet.


I morgon har vi funderingar på att ta en liten tur neråt i Småland. Finns ju så många "borde" här hemma...känns som om inget blivit gjort den här sommaren som aldrig tycks ta slut. Men vi känner hela tiden att vi vill ta vara på alla stunder av vackert väder och möjligheter att njuta av det. Snart sitter vi här i mörkret och vill inte ge oss ut i kylan eller på hala vägar. Vi får se var vi hamnar.Ha en fin fortsättning på helgen. I morgon använder vi vår demokratiska rättighet och ger vår röst åt det parti som ligger närmast vår livsinställning. Inte är det lätt inte...

3 kommentarer:

 1. Härligt i lusthuset...jaa man njuter nu av hösten när den är som bäst ;))...i helgen har vi nästan haft sommar värme...härligt!!
  Ha en fin start på nya veckan...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ljusterapi det vill jag gärna ha, det är gott att sitta och mysa med många tända ljus.
  Ja det närmar sig den stora ljusfesten (advent).
  Jag har missat så mycket av dina inlägg, men nu ikväll har jag läst ifatt mig,
  men ett öra är med i valvakan.
  Det har varit mkt på gång i trädgården, att gräva och flytta växter m.m. Bäst att passa på medan vädret är lämpligt för detta nu. Annars gör jag ingen städning i trädgården till vintern, lämnar alltid allt som det är både som skydd till andra växter och fåglar.
  Sen blir det givetvis mkt jobb till våren, men så har jag (vi) alltid gjort. Vi bor i en håla här i Smål-stenar och våran växt zon flyter upp ända till Sundsvall, vintrarna är luriga.

  Inlägg 'det var som sjutton' där stämmer rubriken som 'sjutton'. Vilka fantastiska platser du 'hittar'. Den gubben Herman Lindqvist är min idol i berättar röster, han kan!
  Ligger då denna plats Nyckelviken i Nacka ? Hur i hela friden får du 'nys' om vad som händer där ? Ja där hade även jag velat vara med, så kul och intressant. Lyckans ost.
  Ljuva dagar i Stockholm kan man visst också ha, och njuta av Brittsommaren.
  De gula trädgårdsmöblerna var jätte häftiga, så mkt vackert du har fått se både i trädgårdar och annat.
  Var i Habo ligger den omgjorda ladugården, jätte . . . . trevligt.
  Barnbarnet Jennie som nu bor i Norrahammar har bott i Habo, vi känner till trakten lite där som är mycket trevlig och vacker.
  Ja nu har jag suttit ner och njutit en liten stund i din blogg, tack för alla fina bilder.
  Ha det så gott RosMarie.
  Hälsn./ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att hitta speciella platser och aktiviteter är ju nätet suveränt, letar alltid där när jag ska åka någonstans. Just Nyckelvikens dag fanns på en sådan lista och dessutom hade sonen som bor i Bromma sett samma sak och hittar skapligt bra i storstan. ja det var en höjdare...Lustfyllt, som den omgjorda ladan heter, ligger utanför Habo på en plats som heter Munkaskog. De har både hemsida och facebook-sida som uppdaterar öppettider som är lite oregelbundna. Har inte varit i Gunillaberg ännu som ju också är en häftig plats utanför Jönköping (Bottnaryd). Ha en fin vecka!

   Radera