lördag 14 juni 2014

Liten utflykt

Denna dag bjöd på en liten utflykt till det vackra Östergötland. Tillsammans med en arbetskollega besökte vi en annan kollega som bor där på Östgötaslätten. Blåsigt, men soligt och alldeles bedårande med djupröd vallmo utmed åkerkanterna. Även linfälten hade börjat anta en blå ton. Där besökte vi några växthus och njöt av allt överflöd av färger och växter av alla de sorter. Köpte några blommor som ska planteras i morgon. 
Även min kollega är lycklig ägare av ett underbart lusthus i en härligt lummig trädgård omgiven av åkrar och ängar. Där satt vi i flera timmar och bara njöt av samvaron och den stundande ledigheten.
Tänk vad några timmar går fort när man har trevligt.Och inte besökte vi ett endaste loppis...men det har vi redan bestämt att ta igen framåt sommaren. Vi har ett favoritställe där allt är så fint uppställt efter färger och med en mycket färgstark ägarinna.
Detta härliga blev vi bjudna på och jag kan lova att det smakade underbart.
Nu hade vi sällskap av ännu en fröken... Kajsa. En mycket lekfull och sällskaplig vovve som gärna ville vara med på ett hörn.
Kvällen avslutades med familjen i mitt eget lusthus. Tyvärr grumlades glädjen över ännu en vacker solnedgång, då en helikopter och ett antal båtar sökte en saknad person som hamnat i Vättern med ett mindre flygplan. Sökandet fortsätter så länge det är möjligt att se något. Hoppas mannen hittas vid liv.
2 kommentarer:

 1. Åh så fint lusthus...skulle gärna äga ett sådant!
  Fin vovve också....hoppas mannen hittades välbehållen...
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Rulltårtebakelserna ser jättegoda ut, och
  att få fika i det vackra lusthuset måste ha
  varit ljuvligt. Fint sällskap av Kajsa också.
  Kramar/AM

  SvaraRadera