lördag 21 juni 2014

Svensk midsommar

...när den är som bäst. Firade midsommar ute på landet med alla tänkbara tillbehör som trevlig gemenskap med härliga människor i alla åldrar, god mat i överflöd och underbar miljö. 


Här i denna vackra trädgård med härlig naturtomt firade vi till långt in på småtimmarna. När kylan trängde sig på satt vi med värmande plädar i partytältet.På den vackra gamla grindstolpen fanns dessa fina blommor.


I en rabatt växte vit lavendel.


Intill vägen står denna mjölkpall med gamla mjölkkrukor med härlig patina och fin bakgrund.


Här på vägen kom också midsommarföljet med hästar och vagnar på väg till Byaträffen. 


Vi slog följe och ca 160 personer gick den vackra vägen, kantad av allsköns blommor.


Dans och lek, pilkastning, chokladhjul, fiskdamm och fika.Åter hem till Länsmansgården i sakta lunk med ögonen svepande över nejden. Syns inte på bilden, men blåklinten växte där ute på åkern i ett blått stråk.Det är sådana här dagar och kvällar man känner tacksamhet över att bo i vårt vackra land.


2 kommentarer:

  1. Du visar själva sinnebilden för midsommar! Vackrare kan det knappast bli! Åh, så vackert! Helt klart hade ni en lyckad midsommar, precis som jag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Åh så mysiga midsommarbilder du visar ;)....vi satt också ute i ett party tält...jättebra...och varmt blev det också...tills solen gick ner......sen blev det kyligt även där...men roligt hade vi ;))........kramis bia

    SvaraRadera