måndag 30 juni 2014

Vind i seglen

Ja nu är det full fart som gäller, fram mot lördagens bröllopsfest då sonen seglar in till äktenskapets hamn. Det är mycket fixande och många saker som ska hamna på rätt plats. Nu är det ett alldeles lagom stort och familjärt bröllop så inga nerver behöver bli så uppjagade. Det känns bara trevligt men det är ändå mycket att ordna med. Lite pyssel har det ändå funnits tid med emellan varven. Har rivit nya tygremsor till vindspelet, de gamla var både smutsiga och trasiga. Kakformarna börjar bli lite lagom rostiga.
Får hoppas det inte kommer blåsa och hagla som det gjorde i helgen för då är det väl snart borta.Gjorde en ny variant med virkad duk och några prismor.
Fick även återuppliva gamla kunskaper i helgen då mellansonen ville ha hjälp med att förkorta några armband han skickat efter. Dessa är gjorda av fallskärmslinor. Det tog en stund innan makraméknutarna satt som de skulle...
Vi har också tagit flera tillfällen att frossa i jordgubbar, detta underbara sommarbär.
Äntligen är flädersaften klar att avnjutas.  Men en flaska sparas i frysen till julafton...lite konserverad sommar mitt i vintern är inte dumt.

I morgon väntar nya punkter på göra-listan. Mina stackars fingertoppar är nu röda, lite svullna och har antydan till blåsor...

Håll ut, värmen kommer...

1 kommentar:

 1. Vilken fin traskrona/vindspel och den lilla virkade duken ser precis ut som en drömfångare! Vilket bra tips att göra av alla dessa virkade rundlar man har i gömmorna!

  Jag kan tro att det är mycket att stå i inför bröllopet!
  Nu kan vi bara hoppas på att värmen kommer också!
  Fortsatt lycka till i förberedelserna!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera