måndag 30 juni 2014

Vind i seglen

Ja nu är det full fart som gäller, fram mot lördagens bröllopsfest då sonen seglar in till äktenskapets hamn. Det är mycket fixande och många saker som ska hamna på rätt plats. Nu är det ett alldeles lagom stort och familjärt bröllop så inga nerver behöver bli så uppjagade. Det känns bara trevligt men det är ändå mycket att ordna med. Lite pyssel har det ändå funnits tid med emellan varven. Har rivit nya tygremsor till vindspelet, de gamla var både smutsiga och trasiga. Kakformarna börjar bli lite lagom rostiga.
Får hoppas det inte kommer blåsa och hagla som det gjorde i helgen för då är det väl snart borta.Gjorde en ny variant med virkad duk och några prismor.
Fick även återuppliva gamla kunskaper i helgen då mellansonen ville ha hjälp med att förkorta några armband han skickat efter. Dessa är gjorda av fallskärmslinor. Det tog en stund innan makraméknutarna satt som de skulle...
Vi har också tagit flera tillfällen att frossa i jordgubbar, detta underbara sommarbär.
Äntligen är flädersaften klar att avnjutas.  Men en flaska sparas i frysen till julafton...lite konserverad sommar mitt i vintern är inte dumt.

I morgon väntar nya punkter på göra-listan. Mina stackars fingertoppar är nu röda, lite svullna och har antydan till blåsor...

Håll ut, värmen kommer...

fredag 27 juni 2014

Att plocka upp gamla trådar

...skulle man väl kunna säga att jag gjort idag. Tagit fram min gitarr och börjat spela lite. Det var väldigt längesedan och varje gång undrar jag varför, det är ju hur kul som helst.  Måste kolla tonarter till sånghäftet på stundande bröllopsfest. Ack ja, det gör ont i fingertopparna...undrar just om de hinner få lämplig hårdhet lagom till bröllopet. Just nu är de röda, svullna och ömmande.
Mellansonen tipsade om en låt som passar bra till bröllopet, så den har jag försökt lära mig att sjunga samt hitta ackord till, en riktig rysare faktiskt. Så är det ju, vissa låtar slår an något inom en.
Kärlekssånger och hjärtan just nu då.
Mörkt, kallt och eländigt är det så man tappar gnistan lite. Idag har varit en dag som man helst velat hoppa över liksom.  
Kom på att jag kunde hänga en duk på en galge...alltid något kreativt en dag som denna.Köpte denna lilla söta påse i går. Alltid kan den väl komma til nytta på något sätt...
Ha det så gott och måtte värmen komma tillbaka.
torsdag 26 juni 2014

Växlande molnighet

 Ja det kan man väl säga stämmer bra denna dag. Lämnade den grå och regntunga hemorten för ett soligare Östergötland med helt fantastiska blå linfält. Kom tillbaka till sol som snart övergick i spöregn och åskmuller och nu tycks regnet stanna kvar. Nåväl, regn behöver vi. 
Den här saken släpades med hem på buss från Göteborg, men då i regnbågens alla färger. Sedan låg den i källaren och väntade på en plats. Det tog tid, men till slut fick den en plats på altanen och vit färg.
Den vita lilla rosen Polstjärnan blommar för fullt mot garageväggen.
Kompisarna bredvid blommar för fullt även de...

Här fortsätter bröllopsförberedelserna för fullt. Varje dag blir något avprickat på listan. Tänk att det ska vara så svårt att hitta en klänning till bröllopet som känns rätt? Antingen blir det en gammal eller får jag ta fram symaskinen...men hur ska jag ha tid och tålamod för det?
Kopplar av med lite blombestyr mellan varven.
Har tagit nya sticklingar av den stickling jag fick för någon månad sedan. Har satt ut den på altanen.Full fart på den rosa klövern. 
Nu ska jag ta fram gitarren och träna på lite bröllopssånger. Behöver få lite förhårdnader på fingertopparna för att inte få så himla ont. Ha det gott och hoppas värmen kommer åter. Den saknar vi...tisdag 24 juni 2014

Trädgårdsfix

Nu är dagarna mer än fulltecknade. I går blev jag lätt om huvudet och idag är jag lätt om foten. Mellan alla bröllopsförberedelser har jag varit och klippt och färgat håret, samt idag på lite fotvård. Insmord om fötterna skulle jag sedan gå en sväng på stan och in till biblioteket, vilket blev en lustiger dans...jag halkade omkring i skorna så jag kunde knappt ta mig fram på gatstenarna.
Varit iväg och köpt sommarblommor för halva priset. Det blev lite av varje. Har bara placerat dem i krukor och inte gjort direkt några arrangemang, det får komma senare.
Läcker färg på dessa pelargoner, har inte haft den färgen på länge.
Lite rosa och vitt är fint till den blå krukan. Är väl lite "ute" med blå krukor nu, men denna är härligt stor och vacker i glasyren.Klassisk röd pelargon.
Denna lilla dahlia var oemotståndlig.

Skulle avslutat dagen med att plocka fläder men det hanns inte med. Nåja, några blommor finns väl kvar även imorgon även om de redan börjar vissna på sina ställen.

I morgon gör jag ett nytt försök att hitta en klänning till bröllopet. 

Ha en skön vecka.
söndag 22 juni 2014

Dom bara förbereder sig...

Ja nu lägger jag jobb och midsommarfirande bakom mig och ser fram emot stundande bröllop i familjen. Man lär sig med åren att ta en sak i taget för att inte stressa upp sig i onödan.
Denna hatt och skylt hängde i den lokal där bröllopet ska vara. Vi var där och kollade bord, stolar och annat. Alldeles nyrenoverad lokal med helläckra möbler och fantastisk utemiljö. Hoppas bara det blir varmare än nu. Bilder kommer längre fram.Placeringskorten av sten börjar bli klara.
Kommer passa bra in i miljön och temat.
Här tillverkas det pompoms i massor. Ska bli en lång girlang som ska hängas på väggen bakom brudparet. Lokalen är inte så jättestor så dekorationerna får vara ganska minimala.Pust...en hel låda är klar. Nu återstår det att få till girlangen, men tror det ska funka att fästa dem på ett långt vitt rep. 

I morgon är det min tur att fixas lite. Hårklippning och bort med de gråa hårstråna står på programmet. Bara så svårt när de frågar..."och hur vill du ha det?" Tja, den som det visste...inte för kort...inte för långt...och inte...
Är nog inte så lätt att vara hårfrisörska heller...


lördag 21 juni 2014

Svensk midsommar

...när den är som bäst. Firade midsommar ute på landet med alla tänkbara tillbehör som trevlig gemenskap med härliga människor i alla åldrar, god mat i överflöd och underbar miljö. 


Här i denna vackra trädgård med härlig naturtomt firade vi till långt in på småtimmarna. När kylan trängde sig på satt vi med värmande plädar i partytältet.På den vackra gamla grindstolpen fanns dessa fina blommor.


I en rabatt växte vit lavendel.


Intill vägen står denna mjölkpall med gamla mjölkkrukor med härlig patina och fin bakgrund.


Här på vägen kom också midsommarföljet med hästar och vagnar på väg till Byaträffen. 


Vi slog följe och ca 160 personer gick den vackra vägen, kantad av allsköns blommor.


Dans och lek, pilkastning, chokladhjul, fiskdamm och fika.Åter hem till Länsmansgården i sakta lunk med ögonen svepande över nejden. Syns inte på bilden, men blåklinten växte där ute på åkern i ett blått stråk.Det är sådana här dagar och kvällar man känner tacksamhet över att bo i vårt vackra land.


fredag 20 juni 2014

Glad Midsommar

Tittar bara in en liten kort stund och önskar er alla en riktigt skön och avkopplande midsommar. Har äntligen fått ledigt efter en intensiv arbetsperiod. Nu väntar sköna sommarlovet med förhoppningsvis många upplevelser och samlande av kraft inför nästa höst och vinter.
Här har inte funnits tid till något fixande inför helgen, det är ostädat och stökigt. Som tur är ska vi ut på landet och fira midsommar med goda vänner och lantlig miljö.
Ha en underbar helg!


tisdag 17 juni 2014

Raska fötter springa tripp, tripp, tripp...

Näe, inget solsting här inte...bara så det ser ut på jobbet nu. Håller på att rensa en del bland alla pärmar med samlade idéer, böcker, planeringar och "allt som kan vara bra att ha". Ska till hösten arbeta i en annan byggnad och då ska en del vara kvar i ett hörn och annat får följa med mig. 
Skönt att mötas av lite blommor när man kommer hem trött och seg framåt kvällningen.
Passar på att frossa i pioner nu under deras korta blomningstid. Brukar också torka några.
Har ställt ut ett tiotal orkidéer på altan. Fungerar jättebra och alla brukar få knopp.
På det vi kallar "framsidealtan" har jag ett slaktat gammalt väggur med lite småplock i. Syns inte, men insidan har en decoupagebild. Har även gjort om en så kallad "sillalåda" eller Amerikaur med några glashyllor för småting som jag har i hallen. 
Det är skönt att ha lusthuset nära när man är trött och längtar in till sängen. Vi kan sitta på vår "baksidealtan" och prata med varandra om någon är i lusthuset med dörren öppen. Man kan till och med ropa in till köket att "nu vill jag ha kaffe"...om någon kommer är en helt annan grej.

söndag 15 juni 2014

Nu blommar det

Idag fick det bli lite plantering av växter som jag köpte under gårdagens lilla utflykt. Fem balkonglådor till altanerna med vita pelargoner. Ser lite halvrisiga ut, men det går säkert få fart på dem.Tittar jag nära är de hur vackra som helst.Ett par amplar med små raringar.

Den andra sorten har jag redan glömt vad den hette...men söt var den.
Tog ut min lilla viol eftersom den tycks trivas bättre utomhus.


Nu har jag lite blommor att njuta av men fler ska det bli. Har ännu inte planterat några krukor och har inte några kryddor. Blir väl efter midsommar för denna veckan är full av andra "måsten".  

Ha en skön vecka som tar oss fram till midsommarhelgen.