onsdag 30 juli 2014

Att kunna njuta

...är inte allom givet. Man märker det ibland i möten med olika människor att det är inte alla som kan eller rent av vill njuta av livet och de små stunderna. Det är en fråga om viljeinriktning och träning. Många bär på så många olika ryggsäckar som hindrar dem från att se de små vardagsundren vi faktiskt har. Synd om dessa människor som missar det som kan berika livet och lyfta oss människor trots sjukdomar, olyckor och annat elände som ingen går befriad ifrån. Ibland måste någon drabbas riktigt ordentligt för att kunna öppna ögonen och tillåta sig att ta vara på stunderna och njuta av det som finns. Det bästa av allt är ju att det går att hitta så mycket att njuta av som varken tar en massa tid eller kostar skjortan. Små, små stunder i livet.
Men det behövs ständig träning...jag hamnar också i gnälldiket, men jag försöker alltid komma tillbaka till det positiva tänkandet.
Som en härlig sommarfrukost på altan, dukat med somriga loppisfynd.
Sommarens godaste lunch, sill och potatis och svalkande flädersaft.Efterrätt bestående av färska frukter och hemmagjord mangoglass. Vardagslycka.

Glassen är superenkel och så god. Mixa ett fruset paket tärnad mango med 1 dl vit sirap och en burk creme fraiche. Riv i skal av lime eller citron, samt saft. Lägg i plastburk och ställ i frysen några timmar och sedan...njut!

Det jag verkligen njutit av dessa veckor är kvällarna. Det är helt omöjligt att gå och lägga sig, så underbart att kunna sitta i mörkret med tända ljus och det är varmt.

Hur ofta kan man det liksom? Inte riktigt det samma att klä på sig varma tröjor, då går vi ju hellre in i lusthuset.
I dag är det helt annan temperatur och det är bara att anpassa sig efter det. Ska nog ta tag i lite småsura jobb som att tvätta fönstren på altan och lusthus. Men njuta kan jag ju göra efteråt när det är gjort och solnedgångarna kommer synas betydligt bättre.

I morgon åker Friherren och jag ner till södra Småland till en mycket kär vän som vi har där. En människa som lärt mig och min familj mycket om att kunna njuta av det man har istället för att tänka på det man inte har. Hon har ett handikapp som kunde gjort livet till en svårighet. Istället har hon sett det som en utmaning och inget har begränsat henne i hennes försök att övervinna och leva ett vanligt och rikt liv med mycket aktiviteter.

På vägen dit har jag planerat in ett besök på "Tina & Översten" som jag har hört talas om ska vara ett trevligt ställe att besöka.

Ha en fortsatt skön vecka och glöm inte bort att njuta av varje minut.

3 kommentarer:

 1. Försöker också njuta av varje minut och vara i nuet....men jag måste erkänna att det är svårt ibland....men jag säger som du...jag försöker alltid att komma tillbaka till nuet...
  Tack för rara ord!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. ja man får njuta i nuet
  kram Rosa

  SvaraRadera
 3. Kloka och viktiga ord och det verkar som om du verkligen kan njuta med tanke på de fina bilder du alltid visar här! Åh, så mycket ljuvligt!
  Den mangoglassen måste jag prova!
  Betydligt svalare och skönare, tycker jag! Kvällar och morgnar har varit bäst och när kan man annars njuta så av värmen? Helt otroligt sommar vi har haft hittills!
  Ha en fin resa till Småland!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera