lördag 12 juli 2014

Sommarfika

Så härligt med sommarfika och lite spontana fikagäster. Har sällan fikabröd hemma men lite knäckebröd eller rostat bröd med Friherrens egna honung funkar bra. Men efter en bild på fb från son som var på kak-tårtbuffé bakade jag enkla muffins med några istoppade hallon.
Så fram med loppisfyndade mormorskopparna och kakfat. Måste ju muntra upp trädgårdsarbetaren lite som idag krattade ut jorden där gräset snart ska sås.Kakfatet hittade vi på en loppis med mest skräp, fatet var rejält smutsigt och handtaget alldeles svart.
Så fint blev det och väl värt sina tjugo kronor.Så denna dagen har jag fikat hela tre gånger och dessemellan försökt städa. Tiden som blev kvar ägnades åt ytterligare en bok och häng i hammocken. Tur att det ska bli lite regn i morgon så jag tar tag lite i livet och ser till att få lite gjort så jag kan stryka lite på den där göra-listan som ligger där och väntar...
Även denna kväll avslutades i lusthuset när det började bli lite kyligt där ute. Tänk om man alltid kunde vara så TV-befriad som man är på sommaren. Det är i princip bara Ernst jag inte vill missa. Någon sa; stäng av TVn och slå på livet...inte så dumt alls...
Och som så ofta förr blev det en underbar solnedgång. Med risk för att det blir tjatigt visar jag ändå ett par bilder från i går och även från ikväll.


I går kväll......samma kväll lite senare...


...och så ikväll. God natt därute och var rädda om varandra.


2 kommentarer:

 1. Åh vad härligt med ett lusthus ;).....och vilket loppisfynd...jättefina koppar,man blir glad av att se på dom ;))...det där ordspråket ska jag ta med mej ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Nej, solnedgångar kan nog aldrig bli tjatiga! Så jättevackert och ni har dessutom en vidunderlig utsikt!
  Härligt med ett lusthus där man bara kan sitta och vegetera!
  Visst är det väl särskilt somrigt med de gamla kaffeserviserna! Din var jättefin och en klassiker! Kaffet smakar nog extra gott och muffins till är inte dumt!
  Ja, idag är det lite regnruggigt, ganska skönt efter många dagars sol och värme!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera