torsdag 17 juli 2014

Nu är det nära

...tills jag åter få se havet. Längtar som en tok. Fick en bild med sand, snäckor och tång från mellansonen som är vid havet just nu. Har packat strandväskan med badkläder, pocketbok och korsord. Bakat matmuffins att ha på vägen ner när vi rastar. Friherren har tjatat till sig en paj också. Har skämt bort honom med det på våra små utflykter.
Den här bilden är från förra året då vi var på västkusten. Vi återkommer alltid till denna platsen sedan många år tillbaka. Tältade ett stenkast från stranden när barnen var små. Är ju populärt att fota fötter numera så det kommer väl en bild även detta året, men då med annan färg på nagellacket, modet växlar ju som bekant och man måste ju hänga med...ha ha...

Tänkte i dag ta er med till det vi kallar "baksidealtan" som ligger i öster med härlig morgonsol. Jag tar ofta bilder inne i lusthuset men inte så ofta på våra altaner. Kanske delvis beroende på att det ofta dräller en massa saker där och ser minsann inte alltid så piffigt ut. En massa husdjur har vi också...spindlar trivs väldigt bra här beroende på närheten till vattnet har det sagts mig. Kriget emot dem är konstant och det är alltid jag som förlorar det.

 Här har vi två murgrönor som brukar få övervintra i garaget eftersom de är ganska stora.
Ett väldigt högt olivträd inhandlat för 25 kronor har också sin plats i hörnet. Friherren har lyckats få det att överleva i lusthuset under vintern. Och så har jag som vanligt orkidéer ute, har redan fått knopp på tre av dem och fler kommer säkert.
Som ni ser har vi även här lite sjöutsikt.Så gott som alla möbler o prylar är inköpta på blocket eller loppisar.


Och så här ser det ut utifrån trädgården.

Och här ser ni hur nära det är till lusthuset, praktiskt och bra.
Får återkomma en annan gång med bilder på "framsidealtan" som ligger i väster. Har inte suttit där så mycket i år ännu, bara lunchtid de dagar det var så där galet varmt då det är skugga där. Den altanen är nog lite mer av en höstplats, härligt en septemberdag när den är uppvärmd av solen och värmen liksom stannar kvar där.

Nu ska jag nog ta paus från alla typer av media ett par dagar och bara njuta av havet.
Så roligt att på olika sätt få höra att ni finns där ute och tycker om att läsa det jag skriver och visar.

Ha en underbar helg!

1 kommentar:

  1. Härligt att njuta av havet en sommar som denna...den kom liksom tillbaka...härligt tycker jag!!!....nu ska vi dra iväg till en restaurang här på ön vid...just det, havet!!!....solen skiner och det är varmt, så det passar bra ;)
    Kram bia

    SvaraRadera