söndag 27 juli 2014

Borta bra men hemma bäst

Lika roligt som det är att resa bort ett tag  är det att komma hem. Eller som någon uttryckte det; den bästa resan är den som bär hem. Nu var vi visserligen bara borta i fyra dagar, men ändå.
Med tanke på den här bilden skulle man kunna tro att vi tog en sväng till Italien.
Nu var det bara Västergötland vi gjorde en liten rundresa i. Vi började med Kinnekulle och en liten repetition av svensk medeltidshistoria. Besökte bland annat Hellekis säteri där denna bild är tagen. 
Fanns ett mysigt trädgårdscafé där och vi gick en promenad i den angränsande parken.
Där fanns många vackra perennrabatter och härligt stora träd med vackra bladverk.
Som  ni förstår var det riktigt skönt att vara där i skuggan denna varma dag.
Färden gick vidare till Falkängens hantverksby. Där fanns många fina handgjorda saker att titta på och få inspiration av.
Mycket "tantverk" och hantverk som sagt...
Vacker miljö med arbetarbostäder från det gamla brukssamhället.


Onsdagen avslutades på Lundsbrunns kurort där vi åt sommarbuffé och sov över. Vi fick det i gåva från son och sonhustru som tack för all hjälp vid bröllopet. Det var verkligen rart att tänka på "di gamle". De flesta låg väl på stranden så vi fick ha bassänger, pool, relaxavdelning och soldäck nästan helt för oss själva. Ganska märkligt att strosa runt där i morgonrockarna en het sommardag.

Också här fick vi njuta av vacker miljö och fridfull atmosfär med lite vindar från svunnen tid.

Dessa dagar avslutades i Mariestad hos svåger och svägerska. Nu är vi hemma och hämtar andan lite. Ett förlösande åskväder drog fram och gjorde det lättare att andas. Jag älskar sol och värme och vill väl inte riktigt erkänna att det nästan, men bara nästan, blev lite väl mycket av det goda. Nu har jag bara två veckor kvar av semestern, så en liten aning av ångest smyger sig in i tanken ibland. Blir nog en sväng ner till mörkaste Småland också.

I morgon ska Friherren slunga honung. Själv har jag kommit på att jag nog ska testa att göra bivaxsalva. Hittade ett recept på nätet som inte verkade alltför komplicerat att göra.

       Ha en härlig vecka.

1 kommentar:

  1. Oj har ni bin!!....det hade min pappa också på 70-80-talet....han gjorde ljus av bivax ;))
    Kom ihåg ljunghonungen...mums så god den var....gillar flytande honung:)
    Njut nu av din semester;))
    Kram bia

    SvaraRadera