tisdag 15 juli 2014

Chalk paint

Under gårdagen målades, slipades och vaxades det för glatta livet. Nu äntligen skulle gamla loppisfynd få ett nytt liv och komma till användning.Vädret var precis lagom, sitta ute och slippa damm och lukt inomhus. En av de bra sakerna med chalk paint är att den torkar så snabbt. Medan en sak torkar, målar du nästa, när den är klar kan du återgå till första möbeln och måla en ev. andra gång eller vaxa.
Ett av fynden var den gamla svarta piedestalen. Ja jag vet, en del tycker inte man ska måla om allt och då inte alltid i vitt. Nu tycker jag ändå att den blev fin och passar bra så här. Fågelburen är kanske i minsta laget men än så länge får den stå där.
Så här såg det ut innan. Lilla pallen bredvid för 30 spänn ser i dag ut som följer...Får stå på ena altanen så länge.

Sedan kunde jag inte låta bli en piedestal i lusthuset utan ge även den vit färg. En chansning, men mönstret kom fram betydligt mer.


Ett litet bord är klart och nu står ett av mina olivträd på det.
Nu kan man lätt påstå att det är fullt i lusthuset, inga mer saker nu inte...ändå får vi lätt rum 8 personer runt bordet och 2 i korgstolarna. 

Rosa bordet har fått sin plats i mitt arbetsrum...lite trångt blir det ju men...
Ska bara till lite spegelglas här så får den hänga på väggen i samma rum.


I dag blir det lugnt med målarprojekt. Lite sångövning inför kvällens konsert uppe i Östergötland med körgrupp och solister från vår sångförening står på programmet. Ja lite mer lär jag hinna med eftersom jag faktiskt är ensam nästan hela dagen, vilket jag inte är van vid så här på sommaren med söner och flickvänner som kommer och går. Kanske ska jag rent av ta mig ett bad i badkaret som omväxling. Det finns några stela muskler i ryggen idag efter gårdagens målning. Man har ju inte den bästa arbetsställningen när man håller på.

Undrar just vad ni hittar på för kreativt?


1 kommentar:

  1. Piedestalen och pallen blev ju jättefina !!....järnbordet med olivträdet har jag också, mitt är ärgat grönt...ska kanske ta och måla mitt vitt jag med...tack för tipset, hihi....
    Kramisar bia

    SvaraRadera