söndag 4 maj 2014

Altanlivet har äntligen börjat

Ja äntligen har altanlivet börjat. Trots att det varit så fint och varmt väder har jag inte fått till det att göra i ordning på våra altaner. Vi har hittat på en massa andra saker och njutit av våren. Men igår var det bara att ta fram sopkvast och skurtrasa och börja städa och bära möbler. Vi förvarar mycket av utemöbler och sånt i lusthuset så det tar tid att få allt på plats.

Som tur var två av sönerna hemma i dag så de fick agera flyttkarlar och flytta den där tunga soffan. Nu fattas det lite blommor men det får vänta ännu ett tag så kallt som det är på nätterna.

Den här ampeln köptes i Göteborg en gång för en billig penning. Anledningen till det billiga priset var att den var färgad i regnbågens alla färger. Den har sedan fått vit färg men det tog nästan flera år innan den hittade sin plats, passade liksom inte in någonstans.
Härligt när blommor, kryddor och gardiner också kommer upp framöver.
Tog ut en blomma inifrån för att ha något på bordet när vi faktiskt trots lite kalla vindar, åt årets första middag ute.


Vi har även i år haft två murgrönor i garaget som övervintrat och nu är framsatta igen. Egentligen är det nästan bara rötter i krukorna så snart får vi hitta en annan plats för dem.
Ja det är nu vi ska njuta som bäst.
Njöt det gjorde vi också av rabarberpajen vi åt efter middagen. Friherren njöt två gånger av vaniljsåsen...han trodde det var currysås och tog det på maten...

Fortsatte i dag också att städa lusthuset. Det får du veta mer om i morgon om du tittar in till mig.

Ha en underbar vecka.2 kommentarer:

 1. Så fint ni har det på altanen! Det är ni sommarlivet börjar....nja, kanske inte riktigt ännu, men det gäller att vara förberedd! Vilken jättefin soffa och alla andra saker!
  Ja, blommorna får vänta här också, endast penséerna står ut med frosten på nätterna.

  Det låter jätteskönt att kunna sitta ute och äta. Här har blåst så mycket att det varit svårt att kunna njuta ute överhuvudtaget i de kalla vindarna!

  Ha en fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja nog är det kallt ännu. Denna altanen ligger åt öster så vi har sol där en hel del av dagen som värmer mot väggen. Går man ut på andra sidan på skuggsidan sveper isvindar från vattnet. Ha det gott!

  SvaraRadera